I dag åpner treningssenteret Feelgood på industrifeltet på Dal. Det er ikke som alle andre treningssentre: Her trenger du ikke å bevege deg selv, maskinene gjør jobben for deg.

– Det er en motor i alle maskinene, så man trenger ikke røre seg – det er bare å legge seg ned og trykke start, forklarer Vik.

– Vil bruke maskinene selv

Da vil maskinen du ligger eller sitter i, starte å bevege på seg, og du får rørt eller strukket på muskulaturen.

Dette er ideelt for folk med kroniske sykdommer, som MS og fibromyalgi, men også for eldre og overvektige som kan ha problemer med å bruke maskinene på et vanlig treningssenter.

Silje Vik har selv fibromyalgi, og skal veilede de som trener i bruk av maskinene.

– Jeg kommer også til å bruke maskinene selv, sier hun.

Silje Vik legger likevel vekt på at senteret er åpent for alle som vil bruke det, også for folk som bare ikke har lyst til å gå på et vanlig treningssenter.

Behøver ikke bli svett

Maskinene trener alt fra armer til rygg til bein, og er for bevegelser i hele kroppen. Ettersom hvordan man bruker maskinene, kan man få trent godt, eller bare beveget litt på kroppen.

– Det er ikke retta mot dem som bygger muskler, men man kan få en god treningsøkt, sier Vik.

Hun legger til at med disse maskinene behøver man ikke bli så innmari svett for å få rørt seg litt.

Bror åpnet senter på Hamar

Vik fikk ideen til treningssenteret fordi hun kjenner hun som driver Feelgood i Trysil. Det gikk så bra, at hun også har åpnet i Elverum, og da tente Vik på ideen.

Etter litt fram og tilbake, og råd fra en bror som jobber på Gardermoen, valgte hun å åpne treningssenteret på Dal. Hennes bror har for øvrig også slengt seg på bølgen, og har åpnet et tilsvarende senter på Hamar.

– Feelgood på Dal blir det 17. senteret som åpner i Norge. Vi er ikke så mange, men det har skjedd mye i 2017, forteller Vik.

På åpningsdagen 3. januar kommer Vibeke Skofterud, som er ambassadør for Feelgood, til treningssenteret på Dal, og skal vise hvordan maskinene brukes.

– Jeg håper det kommer så mange som mulig, sier Vik.

LES OGSÅ: Tidlig diagnostisering gir bedre livskvalitet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.