• MAURAVEGEN. Regulering av gang- og sykkelveg mellom Stensgårdsvegen og Bispelivegen settes i gang.

Det opplyser Solveig Schytz, leder for hovedutvalg for samferdsel og gruppeleder for Venstre i fylkestinget.

– Vi har nå fått et notat til hovedutvalg for samferdsel, på bakgrunn av vedtaket i desember i fjor, som bekrefter at reguleringsplanarbeidet for gang- og sykkelveg langs Preståsvegen, strekningen Minkvegen- Grevlingvegen, og Mauravegen, strekningen Bispelivegen-Stensgårdsvegen, starter. Dette er svært gledelig, og vi håper det ikke går lang tid lang tid før disse strekningene blir bygget, sier Schytz.

Venstre, Høyre, KrF, Sp og Frp la i fjor høst fram et forslag om å forsere utbyggingen av gang- og sykkelveger på trafikkfarlige skolevegstrekninger i Nannestad. Forslaget til den såkalte «Nannestadpakka» fikk også tilslutning fra Ap, SV og MDG, og ble dermed enstemmig vedtatt av fylkestinget da handlingsprogrammet for Akershus fylkeskommunes Samferdselsplan ble vedtatt.

– Nå er prosessen i gang, og vi er glade for at det framdrift i saken, sier Schytz.

Dette er de høyt prioriterte skolevegene i tiårsplanen (prioritert rekkefølge)

1. Mauravegen: Maura/Bispe­livegen-Stensgårdsvegen.
2. Preståsvegen: Minkvegen-Grev­lingvegen.
3. Åsvegen: Damve­gen-Homledalsvegen.
4. Åsve­gen: Eltonåsen-Ramstadåsen/Knevelsrud. 5. Åsvegen: Ram­stadåsen/Knevelsrud-Krin­gler-Slattum.
6. Nannestadve­gen: Låkedalen-Nannestad krk/Bygdehuset.
7. Nannestadvegen:
Bjørke krk-Åmålkrysset.
8. Au­staddalsvegen: Åsvegen-Krin­gler-Slattum skole.

LES OGSÅ: Tryggere skoleveg på DalKlikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.