Formannskapet anbefalte tirsdag kveld at Eidsvoll kommune skal bidra med 60.000 kroner i året til bedriftsnettverket Innovasjon Gardermoen, pluss medlemskontingenten på 25.000 kroner.

JOBBER FOR NÆRINGSLIVET

Innovasjon Gardermoen jobber for å utvikle næringslivet i regionen, og pengene som Eidsvoll kommune bevilger, skal være et bidrag til dekning av utgifter til innleie av konsulent/prosjektleder knyttet til næringslivsforumet og næringsrådet i kommunen.

Selskapet hadde søkt om 75.000 kroner i støtte.

TOK OPP EGEN SØKNAD

Innovasjon Gardermoen var invitert til formannskapsmøtet for å orientere om virksomheten, men da daglig leder Steinar Kristensen begynte å argumentere for søknaden om støtte, reagerte flere politikere.

- KAN IKKE HA DET SÅNN

- Dette er første gangen jeg opplever at noen som søker om penger, kommer til formannskapet og legger fram sin sak, sa Terje Tønnessen (Frp) i påhør av selskapets to representanter.

- Jeg er enig med Tønnessen, sa varaordfører Einar Madsen (Ap) som ledet møtet i ordfører John-Erik Vikas fravær.

- Sånn kan vi ikke ha det, sa Madsen.

- Rune Storsve (H) var av samme formening.

Selskapet var invitert nettopp til det møtet der deres egen søknad skulle behandles. Sånn sett kan man si at kritikken også rettet seg mot kommunen sjøl som ikke hadde sett koblingen.

ALENE

Den eneste som ikke fant opplegget betenkelig, var John Granly (KrF).

- For meg er dette verken vanskelig eller noe nytt, sa han og satte fram forslag om at Innovasjon Gardermoen skulle få de 75.000 kronene de hadde søkt om.

Granlys forslag fikk kun hans egen stemme.

BEKLAGET

- Vi ble invitert til å komme hit. Jeg beklager hvis vi har gjort noe feil, avsluttet styrelederen i Innovasjon Gardermoen, Harald Skjønberg som sammen med daglig leder forlot møtet før avstemmingen.

Søknaden om økonomisk støtte avgjøres av kommunestyret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.