- Vi fant tidlig en god tone, tenker svært likt og er opptatt av å være tømrere. For oss er ikke det viktigste å være forretningsmenn eller sitte på kontor. Vi ser felles glede i hverandre, sier Jan Heranger til EUB.

Kompanjongene fant en god samarbeidsform i 2008, og begynte å påta seg byggeoppdrag og oppussingsprosjekter. De har hvert sitt selskap i Byggmester Morten Andersen AS og Eiendomsservice Øst AS. Sammen har de startet Jamo Eiendomsutvikling AS.

LES OGSÅ: 16 nye boenheter for småfamilier, par og pendlere

39 millioner i omsetning

- Det måtte bli slik. Enkelt og greit med initialene våre, humrer Heranger.

Samarbeidet er blitt en suksess. Til sammen hadde de tre selskapene en omsetning på rett i underkant av 39 millioner kroner i 2015. Jamo Eiendomsutvikling AS økte fra 6,5 millioner i 2014 til rett over 22 millioner kroner i fjor. Dette mye takket være et vellykket byggeprosjekt på Gruehagen i Eidsvoll. Fra første spiker til siste hus ble overlevert tok det i underkant av to år.

- Vi har tatt flere småjobber sammen de siste årene, men dette er det første store samarbeidsprosjektet. Til sammen har vi satt opp og solgt 19 boenheter - 13 eneboliger i rekke og seks leiligheter, sier Heranger.

Nå skal de starte på 19 nye eneboliger på Styrihagen - kun et par steinkast unna. Det totale tomtearealet er på ni mål. Prisene vil ligge fra 3,5 millioner kroner og oppover.

LES OGSÅ: Snart blir det boliger der Råholt barnepark var

Solgt to nye boenheter

- Den summen får du bare en tomt for flere steder på Jessheim, sier Heranger.

Han har elleve tømrere og lærlinger ansatt i sitt firma. Det samme antallet har Morten Andersen. Sammen setter de på to-tre snekkerlag under nye byggeprosjekter.

- På det nye prosjektet har vi solgt to boenheter allerede. Reguleringsplanen har vært gjennom førstegangsbehandling. Nå venter vi på resultatet av annengangsbehandlingen. Vi håper å kunne starte byggingen på nyåret, sier Heranger. Nå har samarbeidspartnerne også blitt medlemmer av Byggmann-kjeden.

- Dere satser mest i området rundt Eidsvoll sentrum?

- Ja, det er helt bevisst. Vi er begge Sundet-patrioter, og er opptatt av vekst og utvikling og at folk skal handle der og bruke sentrum. Heranger er glad de har flere bein å stå på i satsingen.

- Vi er heldigvis ikke like konjunkturavhengige som andre. Skulle hussalgene gå ned kan vi bare satse mer på oppussing og restaurering. Men akkurat nå koker det i det lokale boligmarkedet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.