I Maura knuste tyvene et vindu med stein før de entret boligen. Vel inne stjal de trolig blant annet penger og smykker. Da huseier la ut historien på Facebook, meldte flere bekjente om mistenkelige hendelser i nabolaget.

– Bor rett ovenfor barnehagen og hadde en gråsvart bil i natt som kjørte opp på plassen her og gikk ut og så seg rundt, skrev en.

HUSKER DU DETTE: Tenåringene måtte jobbe etter innbruddet

En annen ble frastjålet bilmattene sine søndag, på Circle K. En tredje forteller om naboen sin som traff en fremmed mann i egen garasjen – hun tok registreringsnummeret og ringte politiet. Andre har observert en sølvgrå Audi med to unger gutter i.

TO NYE INNBRUDD

Onsdag meldte operasjonsleder Arild Ruud i Øst politidistrikt om tyver på Kløfta og i Nannestad. Da boligeieren i Kristian Sørlies veg på Kløfta kom hjem klokka 21.30 tirsdag fant han et knust vindu.

– Han fortalte at han så stigen og at en rute i andre etasje var knust. Vi tror likevel ikke noen har vært inne i huset, sier Ruud.

Tyvene hadde også brutt seg inn i garasjen. I Grevlingvegen i Nannestad er det også uvisst om tyvene fikk med seg noe fra boligen. Dette innbruddet ble meldt til politiet mellom klokken 23 og midnatt tirsdag.

– Der har tyvene listet ut et vindu, gått inn og rotet på soverommet. Vi har gjort våre undersøkelser begge steder, og opprettet sak, sier Ruud.

VÅPENTYVERIET PÅ DAL: Politiet fant fluktbilen ganske raskt

Politiet i Ullensaker har de siste dagene fått flere meldinger om mistenkelige biler og personer, og er glade for at folk melder om slikt. Men de bruker ikke ordet innbruddsbølge og de kjenner heller ikke til operative bander om dagen.

TATT PÅ HØNEFOSS

Tyvene fra mandagens innbrudd i Maura ble imidlertid tatt på Hønefoss mens de utførte det politioverbetjent Morten Torshaug ved Nannestad lensmannskontor kaller et lignende forhold.

– I den grå Audi personbilen fra Tyskland satt to østeuropeere som vi tror er gjerningsmennene fra mandag. Men denne informasjonen har vi nettopp fått, og vi må undersøke mer. Uansett er det ikke dem som brøt seg inn i natt, sier han onsdag ettermiddag.

De to tyvene kom til Norge søndag kveld.

– Er de på en tyveriturné?

– Det er det for tidlig å si noe om. Slike folk pleier å kjøre rundt i landet i noen dager før de kjører ut igjen, men de er vanskelige å fange opp. Nå har vi i alle fall to saker de kan knytte sopp mot. Vi er uansett veldig interessert i å få informasjon fra publikum som mener de har sett noe mistenkelig, enten det er denne bilen eller andre, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.