Foruten Bjørn Dæhlie var ordfører John-Erik Vika (Sp), Olav Resaland (Ap), Tone Cecilie Danielsdatter (H), rådmann Knut Haugestad og virksomhetsleder Tonje Valborg Bekkadal til stedet. Finn Terje Tønnesen (Frp) kom ikke, ingen andre gruppeledere var invitert.

UNDRENDE

– Dæhlie ba om et møte, som Bekkadal arrangerte. Kun gruppelederne for de tre største partiene var invitert. Jeg var ikke til stedet i hele møtet, men oppfattet det som innspill til den pågående høringen om sentrumsplanen. Det gjaldt Skjoldnestangen og andre områder, sier Tone Cicilie Danielsdatter (H).

– Synes du det er greit med slike møter?

– Jeg vet ikke om møtet var annonsert, men synes uansett det er underlig at bare de tre største partiene ble invitert. Jeg vil gjerne vite hvorfor. Dessuten lurer jeg på om andre innbyggere hadde fått til et slikt møte hvis de hadde spurt. Det flere ting her jeg stiller spørsmål ved, påpeker hun.

UFORMELT

Rådmann Knut Haugestad sier Dæhlie ba om å få presentere et forslag knyttet til lokaler for fylkeskommunens tannklinikk.

– Det ble ikke diskutert noe makeskifte, men det var ellers ulike spørsmål knyttet til planbestemmelser i sentrumsplanen. Det ikke er uvanlig med uformelle møter mellom ordfører/politisk ledelse og utbyggere, sier han.

– Noen ganger deltar også administrasjonen. Kun møter som er en del av saksbehandling etter plan- og bygningsloven dokumenteres, dette var ikke et saksbehandlingsmøte.

– Kan det være aktuelt å endre sentrumsplanen på bakgrunn av dette møtet?

– Aktuelle endringer i sentrumsplanen kjenner vi først når høringen er avsluttet og områdeplanen legges frem for sluttbehandling, sier han, men vil ikke svare på hvorfor bare de tre største partiene ble invitert til møtet med Dæhlie.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.