Kun 21 år gammel fikk Nina Larsen fra Mogreina sjansen som daglig leder i en frisørsalong i Hegdehaugsveien. Nå er hun en ung leder med hårfin suksess i hovedstaden.
- Jeg var lærling i Nikita-salongen på Byporten, og fikk tilbud om å ta over som daglig leder i Hegdehaugsveien. Det skjedde tre måneder før jeg fylte 22 år, og det er klart jeg veide for og imot. Heldigvis bestemte jeg meg for å takke ja, smiler Larsen overfor EUB. Nå er hun 26 år, og har for lengst rukket å bli varm i trøya i Nikita-salongen i Hegdehaugsveien 34. Bogstadveien og Hegdehaugsveien har rykte på seg for å være kanskje den beste handlegata i hele Norge. Larsen har tidligere vunnet juniorklassen i frisør-NM. Nå er hun sjef for salongen med fem medarbeidere.
- Som daglig leder har man et supert team med regionledere og direktører rundt seg. Da jeg fikk denne muligheten følte jeg stor tillit og valgte å kaste meg ut i det. På forhånd hadde jeg gått et traineeprogram i selskapet.

Lang restaurering

- Hvordan har det gått her?
- Det har gått fint. For en stund siden var det en stor restaurering i Bogstadveien. Den skulle opprinnelig ta et halvt år, men var ikke ferdig før det hadde gått fem ganger så lang tid. Vi merket naturlig nok det, men nå går det veldig bra, svarer Larsen.
Hun kommer opprinnelig fra Mogreina, men bor nå på Jessheim og pendler til og fra Oslo. Hun bestemte seg for å bli frisør på ungdomsskolen.
- Trodde du da at du skulle bli daglig leder i en frisørsalong i Norges mest kjente handlegate?
- Nei, absolutt ikke. På ungdomsskolen jobbet jeg som assistent i en frisørsalong på Jessheim, og jeg trodde det var der jeg skulle være. Så gikk jeg på frisørlinjen, deltok i NM og vant juniormesterskapet. Da bestemte jeg meg for alvor for at dette skulle bli karriereveien. Frisøryrket ga mersmak.
LES OGSÅ: Therese (25) bruker sparepengene på å bli Rema-kjøpmann

Best med overskyet

Hun sier det er alle slags mennesker blant kundene. Alt fra barn og eldre til folk i dress - og joggedress.
- Når er det mest trykk her?
- Det er greit med folk her både i dårlig vær og bra vær, men det beste er midt imellom, sier Nina.
- Hva med omsetningen?
- Vi kan ikke gå ut med konkrete tall, men vi øker litt hele tiden. Nikita Hair har over 100 frisørsalonger i Norge og 40-50 i Sverige. Nikita Hair Norway AS omsatte for 244 millioner i 2013.
- Som daglig leder er jeg strålende fornøyd med alle medarbeiderne. Vi er et fantastisk team. Jeg får ikke fullrost dem, sier Nina Larsen, lederspiren fra Mogreina med klippesuksess i hovedstaden.

- Nina er en fantastisk leder

Administrerende direktør Mette Engeli i Nikita Hair Norden får ikke fullrost Nina.
- Hun er en fantastisk daglig leder. Hun gikk læretiden hos oss, og har gått gradene hele veien. Nina er en utmerket rollemodell, både når det gjelder konseptet i Nikita og i forhold til kundeservice. Hun kjenner alle deler av salongdriften, og er bildet på en perfekt Nikita-frisør, sier Engeli til EUB. Hun sier Nina Larsen for noen uker siden ble håndplukket til en ny reklamefilm for frisørkjeden.
- Hun spilte én av hovedrollene i den filmen. Hun er også valgt som ansatterepresentant til styret. Hun nyter stor tillit blant medarbeiderne i organisasjonen. I Nikita måler vi også tilbakemeldinger fra kunder. Salongen Nina driver i Hegdehaugsveien ligger alltid på topp i forhold til kundetilfredshet, sier Engeli.
- Hva med omsetningen?
- De kan vise til gode resultater. Medarbeiderne gir også Nina strålende tilbakemeldinger. Hun er en stor inspirator både faglig og ellers.
- Store planer for henne?
- Vi jobber alltid etter å bygge mennesker og bedriften til suksess. Nina har gått gradene her, og kan nå så langt hun vil. Hun er faglig svært dyktig, og vi har hele tiden gitt henne ansvar og oppgaver som har passet henne. Hun er i toppsjiktet blant alle våre ansatte, sier Nina Engeli til EUB.
LES OGSÅ: Frisører i kø lokker kundene til Sundet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.