• MÅ RYDDE: Varaordfører Willy Kvilten har tatt initiativ til å få ryddet opp i gummi-kaoset ved Skogmo skole.

Den tidligere grusbanen ved Skogmo skole blir til kunstgressbane. Det skjer ved at det gamle kunstgresset på Jessheim stadion flyttes. 

I sommerferien ble dermed gressmatter, isolasjon, lim og flere tonn med gummikuler kjørt til en lagringsplass vis-à-vis grusbanen.

REKREASJONSOMRÅDE

Det var meningen at flyttingen skulle være fullført førskolen startet igjen etter sommerferien. Men prosjektet ble forsinket. Dermed ligger mye av materialene fortsatt på lagringsplassen, mens arbeidene med kunstgressbanen pågår. Plassen ligger bare noen få meter unna Skogmo skole, og er en del av uteområdet elevene på skolen bruker hver dag. 

Flere har kontaktet EUB for å tipse om forholdene. Skogmo skole ligger helt inntil Jessheimmarka. og mange bruker området som rekreasjonsområde. 

– MÅ RYDDE OPP

Det er UKI Eiendom AS som gjennomfører kunstgressprosjektet ved Skogmo skole på oppdrag fra Ullensaker kommune. UKI Eiendom bruker en entreprenør til anleggsarbeidet. Ole Haugen, styreleder i UKI Eiendom, sier at han vil ta kontakt med entreprenøren slik at det blir ryddet opp. 

– Anlegget vil bli ferdigstilt i løpet av kort tid. Det skulle egentlig vært ferdig før, men regnvær forsinker kunstgressprosjekter, sier Haugen. 

– Jeg kan forsikre om at jobben ikke er ferdig før området er helt ryddet og alle gummikuler er der de skal være, sier han. 

Han sier at UKI Eiendom tok på seg flytting av det gamle kunstgressdekket på Jessheim stadion i forbindelse med at Ullensaker kommune vedtok å kjøpe nytt dekke til stadionet. 

– Dette skal bli et flott nærmiljøanlegg for barn og unge på denne siden av Jessheim, sier Haugen. 

HAR TATT AFFÆRE

Varaordfører Willy Kvilten i Ullensaker kommune sier at han har fått flere henvendelser i forbindelse med kunstgressprosjektet ved Skogmo skole. 

– Folk har sagt til meg at det ser forferdelig ut. Det ser jeg jo selv. Dette ser ikke bra ut, sier varaordførere. 

Allerede i forrige uke tok han kontakt med fagetatene i kommunen for å forhøre seg om det var mulig å rydde opp. 

– Vi må få orden på dette, sier varaordføreren. 

Lukkede kasser

Stein Vegar Leidal mener gummikulene burde vært lagret i lukkede kasser. 

– Det burde være selvsagt at man ikke lagrer miljøskadelige produkter ute i friluft, sier Venstre-politikeren og miljøvernforkjemperen. 

Han mener at hele prosjektet, med lagring av gummikuler, lim, isolasjon og gressmatter i fri luft uten sikring har båret helt galt av sted. 

– Dette burde aldri skjedd, og nå må det ryddes opp, sier Leidal.

Skogmo skole, som ligger vis-à-vis oppbevaringsplassen, har satt ut vakter som passer på at elevene ikke leker inne på selve området. Men gummikuler og isolasjonsrester ligger langt inne i skogen der barna leker. 

– Dette er et turområde for både skolebarn og andre. Gummikuler er farlig for miljøet, og vi må passer på bedre enn dette. Jeg håper det tas tak og ryddes opp så snart som mulig, krever Stein Vegar Leidal. 

FAKTA

  • Grusbanen ved Skogmo skole får kunstgress. Arbeidene er i ferd med å avsluttes. 
  • I anleggsperioden har store mengder gummikuler, lim, gressmatter og isolasjon vært lagret i friluft, bare få meter fra Skogmo skole og uten sikring. 
  • Skolebarna bruker området til lek hver dag. 

LES OGSÅ: Ny kunstgressbane bare mulig med millioner i støtte fra spillemidlene

LES OGSÅ: Feirer 100 år med nytt kunstgress

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.