- Helt uproblematisk og helt som forventet, sier prosjektleder og medeier Shane Christian Matheson i Sagmoen Prosjekt AS til EUB. Han synes hendelsen i Sørum er tragisk på alle vis, men ser ingen paralleller til deres eget prosjekt. Nabo Bjørn Byrud har ikke noe tro på at byggeprosjektet i Holslia er forsvarlig.

- Jeg har jobbet med gravemaskinvirksomhet i 50 år, har gravd en del i området her og tror ikke Holslia vil tåle en såpass stor utbygging. Det vil skape et enormt økt trykk her. Etter mitt syn er grunnen så dårlig at jeg mener det ikke er tilrådelig med bygging, sier Byrud.

Dette rister Matheson bare på hodet av.

LES OGSÅ: Kjøpte Sundet-eiendom med panoramautsikt

Gjør grunnundersøkelser

- For det første er denne eiendommen avsatt til boligbygging i kommuneplanen. Vi er nødt til å gjøre grunnundersøkelser. Det ble gjort før vi kjøpte eiendommen, og er blitt gjort etterpå. Vi jobber hardt og seriøst med dette prosjektet, akkurat som vi gjør med alle andre prosjekter, sier Matheson, og legger til:

- Vi er selvsagt interesserte i å kvalitetssikre alle mulige aspekter på vår eiendom. Vi ønsker ikke at det skal være delvis trygt eller usikkert på noe som helst slags vis. Dette ville naturligvis heller aldri blitt aktuelt å sette noe som helst på denne eiendommen om NVE eller kommunen hadde funnet ut undersøkelsene var for lite tilfredsstillende. De foreløpige geologiske undersøkelsene viser at eiendommen, med avbøtende tiltak, vil være god som byggegrunn, sier Matheson. Én annen nabo, Harald Djupvik, på Holstoppen har tillit til prosessene som foregår og gjennomføres i forbindelse med utbyggingsprosjektet.

- Prosessen er forsvarlig

- Vi har ingen forutsetninger for å uttale oss om grunnen her. Men vi er trygge på at prosessen er forsvarlig. Vi overlater til geologene og andre som har bedre greie på det til å uttale seg om grunnundersøkelser, målresultater og de tingene, sier Djupvik.

Det er Løvlien Georåd AS som har stått for grunnundersøkelsen av området.

- Per dags dato er ikke området egnet for bygging, men det planlegges forbedringstiltak som vil gjøre at det blir egnet, sier geotekniker Kristoffer Rabstad i Løvlien Georåd AS.

- Hva gjør at området ikke er egnet for bygging i dag?

- Det er ikke tilfredsstillende stabilitet i retning sør. Men det skal gjøres avbøtende tiltak. Det skal lastes og kjøres vekk masser fra området.

- Vil det gjøre det trygt å bo der?

- Ja, uten tvil, svarer Rabstad.

Matheson sier de er i god dialog med kommunen.

- Hva er tidsplanen nå?

- Vi satser på å levere starte regulering første halvdel i 2017. Det tar fra 9 til 15 måneder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.