Utviklerne av den nye bydelen Nordby Park må pent vente med å sette i gang sitt store prosjekt. I formannskapet nylig anbefalte rådmannen nemlig ikke å sette i gang planlegging av Nordby Park nå.

– Utbyggingen må vurderes på nytt i ny kommuneplanen. Planavklarte områder må bygges ut først, for å unngå boligsatellitter, sa han blant annet.

BYUTVIKLING: Sagabyen vokser stadig

Rådmannen mente også at planlegging bør ses mer i sammenheng med jernbanes planer for dobbeltspor, terminal på Hauerseter, hensettingsspor og eventuelt nytt jernbanespor til Gardermoen Næringspark.

– Kommunen bør ha fokus først og fremst på å få Bane Nor til å utvikle Jessheim stasjon, samt ny undergang på dagens Nordby stasjon, anbefalte han.

Formannskapet sa seg helt enig med rådmannen.

NORDBY PARK

Eiendomsselskapet Thida Utvikling eies av Thell Holding som igjen kontrolleres av Jessheim-firmaet Xt Holding der Ivar Grindstad er hovedaksjonær. Selskapet vil starte reguleringsprosessen for den nye bydelen Nordby Park og ba derfor om en prinsippavklaring fra formannskapet i Ullensaker for å få føringer for planarbeidet.

2500 LEILIGHETER

Nordby Park skal bygges over 150 mål nord for fv. 174 og øst for Hovedbanen. Utviklerne ser for seg opptil 2500 leiligheter, pendlerparkering og p-hus til over 1500 biler, nærbutikker, barnehager, kontorer og servicevirksomhet. I tillegg skal de bygge en ny togstasjon for å erstatte Nordby stasjon, og en kobling mellom buss og tog.

Problemet er det at Nordby Park først har boligkvoter i boligbyggeprogrammet fra 2023. Før utviklerne får sette i gang noe som helst må togstasjonen, parkeringsplassene og bussholdeplassen stå ferdig. Området må også ha plass til en gravlund. Kommunen tillater dessuten ikke plasskrevende handel i Nordby Park, men krever et bydelssenter med maks 3000 kvadratmeter detaljhandel.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.