Kampen om ny skoletomt for midtbygda må endelig avgjøres av Kommunaldepartementet.

Kommunen vil ha Tynsåkjordet. Det har Fylkesmannen sagt nei til og argumenterer i stedet for bygging på nåværende skoletomt. Andre vil bygge på kommunens gamle skoletomt i Trolldalen på Styri.

Nå lanserer Utdanningsforbundet tomt ved Eidsvoll videregående skole og har skrevet brev til Fylkesmannen om dette.

– Eidsvoll videregående skole disponerer 140 mål hvor det lett kan avsettes 30–40 mål til ny barneskole, skriver organisasjonen.

– Området er ferdig regulert og ligger lett tilgjengelig for buss, fjernvarme og elektrisitet. Ungdomsskole, videregående skole og barneskole kan bruke samme idrettsanlegg og svømmehall, og videregående har utdanningsprogram som passer til samhandling.

– Vi har utdanning til barne- og undomsarbeider, og vi har studeforberedende program med idrettsfag som kan bidra ved for eksempel SFO, påpeker Utdanningsforbundet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.