Det sier veterinær Siri Martinsen. Hun er også leder i organisasjonen NOAH – for dyrs rettigheter.

– NOAH er den organisasjonen som anmelder flest tilfeller av kriminalitet mot dyr, og katter er blant de vanligste ofrene. Vi ser også dessverre at det er en høy andel henleggelser i slike saker, og at politiet er helt avhengige av tips fra publikum. Særlig når vold mot katter gjentar seg og gjerningsperson forblir ukjent, mener vi at dusør kan bidra til at folk tenker seg litt ekstra om i forhold til om de har informasjon som er viktig, sier Siri Martinsen til EUB.

Skutt med luftgevær

Denne uka avdekket EUB et brutalt og alvorlig angrep på katten Sofus (1) i Bårliåsen i Eidsvoll. Undersøkelser hos veterinær viste at pusen var skutt med luftgevær. Etter to og en halv time på operasjonsbordet ser det nå ut til at den skal berge livet. Nå utlover NOAH altså dusør for å oppklare saken, etter at flere andre kjæledyr er blitt skadet i det samme området.

Dusøren er på 10.000 kroner og NOAH vil gi den til det tipset som fører til at gjerningspersonen(e) bak gjentatte mishandlingsepisoder av dyr på Eidsvoll blir tatt.

NOAH ber publikum på Eidsvoll tipse politiet om mistenkelige hendelser, folk som har uttalt ønske om å skade katter og lignende. Tipsene kan også gis til NOAH selv.

– Det er alvorlig at mange tilfeller av kattemishandling finner sted i samme område og det bør nå ringe en varselbjelle hos politiet og publikum. Gjerningspersoner går ustraffet, og faren for gjentakelse er stor. Sammenhengen mellom vold mot dyr og vold mot mennesker bør man også ha i bakhodet, sier Martinsen.

LES OGSÅ: – Det er helt forferdelig og grusomt. Dette dreier seg om forsvarsløse dyr

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.