• SJOKKBREKK: Gjerningspersonene rygget en Audi stasjonsvogn tvers igjennom porten hos Børselars på Dal natt til mandag.
  • RYKKET UT: Politiet bevæpnet seg og rykket ut med store styrker da de fikk melding om innbruddet hos Børselars på Dal. Også politihelikopteret ble sendt i lufta for å søke etter gjerningspersonene.

Politiet fikk melding om brekket kvart på seks mandag morgen og rykket ut med store, bevæpnede styrker til stedet. Ifølge politiet har tyvene fått med seg et betydelig antall våpen.

– Vi er i samarbeid med butikkpersonalet i gang med å lage en en komplett oversikt over det som er stjålet, sier Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

RYKKET UT MED VÅPEN

Da politiet fikk melding om innbruddet via våpenforretningens alarmsentral, bevæpnet de seg og rykket ut med store mannskaper.

– Dette innbruddet er ekstraordinært fordi det er snakk om en våpenforretning, sier innsatsleder Ivar Myrbø i Øst politidistrikt.

– Det er også årsaken til at vi bevæpnet oss, sier han.

Da politiet kom fram var imidlertid åstedet forlatt.

OVERVÅKNINGSVIDEO

Bilen som ble brukt i sjokkbrekket er en mørkeblå Audi som ble stjålet i Drøbak 16. juli. Bilen ble rygget inn i butikkens port, og ble stående igjen da tyvene forlot åstedet. Den skal være like hel, med unntak av skadene den ble påført da den ble krasjet inn i porten.

– Vi er interessert i tips om hvor denne bilen kan ha vært i perioden mellom 18. juli og 31. juli. Dersom noen har sett den vil vi gjerne ha kontakt, sier Espen Sandvold.

Politiet er også svært interessert i opplysninger om en hvit Toyota Hiace med tre takstativer som skal ha vært observert i området i det aktuelle tidsrommet mandag morgen.

– Vi vil gjerne ha kontakt med alle som mener de har informasjoner om denne bilen, og også personer som har vært på ØRN-feltet på Dal natt til mandag og mandag morgen, sier han.

Han sier at politiet er i ferd med å gå igjennom data fra bomstasjoner og overvåkningskameraer der bilen kan ha passert i løpet av toukersperioden.

I tillegg er politiet i ferd med å gå igjennom videoopptak fra butikkens overvåkningssystem.

SVÆRT ALVORLIG

Espen Sandvold betrakter situasjonen som alvorlig.

– At det er våpen på avveie er en svært alvorlig situasjon. Vi prioriterer saken høyt, og har satt ekstra ressurser inn på å få den oppklart så raskt som mulig. I tillegg vil vi løpende vurdere å innhente bistand fra andre fagmiljøer, dersom det blir nødvendig, sier Sandvold.

ER I UTLANDET

Butikkinnehaver Petter Brattli var i Baku for å lede den norske pistol-troppen under EM i skyting som arrangeres nå. Han reiser hjem tirsdag.

– Jeg vet foreløpig ikke mer enn det jeg har lest på nettet, sier Petter Brattli, som håper å kunne rydde opp å åpne butikken så raskt som mulig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.