– Meldingene nå kommer fra Hurdal, der de tydeligvis går til eldre mennesker. Vi ønsker at kjøpere av slike tjenester er kritiske til hva som blir tilbudt. Spør etter referanser, om firmaet er registrert i Brønnøysundregistrene for å få firmaets organisasjonsnummer, om det er mulig å betale via nettbank, med faktura og så videre. Dette er gunstig for begge parter, sier politibetjent Henrik Flo Larsen.

Folk må ikke betale hele summen på forhånd.

– Det er også slik at privatpersoner har et ansvar overfor skattemyndighetene når de betaler for tjenester verdt mer enn 10.000 kroner, sier han.

Har tilbyderne oppført seg truende på noen måte?

– Ikke som vi vet, men hvis det skjer eller om de er veldig innpåslitne, så ring politiet. Vi er interessert i komme i kontakt med dem, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.