Hvert år benker nærmere en million nordmenn seg foran radioapparatet for å være med og gjette seg fram til fremmede reisemål. Den geografisk orienterte quizen er Norges desidert mest populære radioprogram.

Litt annerledes påske

Deltakerne konkurrerer gjennom uken, og de aller beste blir igjen til finalen påskeaften. Vinneren i påsken 2018 er fra Råholt og heter Marianne Hartvåg.

– Det ble en litt annerledes påske. Jeg tok «Påskelabyrinten» på nett, og når den var ferdig så kom det opp en knapp som spurte om jeg ville delta på radio om jeg ble trukket ut, forklarer Hartvåg.

På jobb

Hartvåg har aldri deltatt i «Påskelabyrinten» selv, men sier hun er en ihuga lytter, og at det er visse ting som er hellige.

– Jeg er veldig glad i «Påskelabyrinten». Det er litt sånn «vær stille nå, nå skal jeg høre», sier hun.

Men i år var Hartvåg fortsatt på jobb da telefonen ringte fra NRK. Da var radioen satt på pause, til fordel for å jobbe litt, og Hartvåg følte seg uforberedt.

– «Det er en på lufta, og en foran deg i køen» sa produceren. Men det kom heldigvis en ny oppgave før det ble min tur, forklarer vinneren.

Hartvåg fikk hjelp av sjefen sin på jobb, og kom seg videre til finalen.

– Alle får nok litt hjelp. Viggo som er programleder, sier det er greit med hjelpemidler. Men de har blitt flinke til å lage det annerledes, sånn at det er vanskelig å google seg fram til svaret, forklarer Hartvåg.

LES OGSÅ: Får ikke kontakt med Lotto-millionær fra Eidsvoll

finalen

Hartvåg er bosatt i Sandefjord, men tar ofte med seg familien sin til gamle trakter. Under finalen, påskeaften, satt hun sammen med familien sin i Eidsvoll.

Siste oppgaven dreide seg rundt dikteren Hans Børli. Etter at Hartvåg vant førstepremien, et reisegavekort på 10.000 kroner, fikk hun dermed også med seg billetter til en festforestilling i Det Norske Teatret i Oslo 4. desember 2018, i anledning Hans Børlis 100-årsdag.

– Det gleder jeg meg veldig til, sier Hartvåg.

Hurtigruta

For reisegavekortet har hun tenkt på en tur langs Norges langstrakte land.

– Jeg vet ikke betingelsene for reisegavekortet enda, men håper det kan bli en tur med Hurtigruta. Det passer med premiens opphav, og jeg har ønsket meg det lenge.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.