Miljørettet helsevern Øvre Romerike har begynt å ta sommerens badevannsprøver.

De første analysene av badevann i Ullensaker, Eidsvoll, Gjerdrum, Hurdal, Nannestad og Nes er nå klare. På grunn av unormalt varmt vær ble det besluttet å ta prøver noe tidligere enn normalt.

Prøvene ble tatt 29. mai, vel to uker tidligere enn normalt. Resultatene viser stort sett verdier betryggende under grenseverdiene for de fleste badeplassene, altså at badevannskvaliteten er god.

IKKE DRIKK VANNET

Det er et avvik for Lima og Veslesjøen medtanke på bakterier. Dette blir fulgt opp med nye prøver så snart som mulig – tidligst 31. mai. Årsaken til det høye antallet bakterier (Int. enterokokker) er vanskelig å fastslå.

- En bør unngå å svelge vann dersom en tar seg et bad på disse stedene, og pass ekstra godt på barna, melder helsevernet.

Temperaturen i badevannet er høy for årstiden på alle badeplassene, som framstår i det alt vesentlige som rene og ryddige.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.