• MODERNISERT: Vegkroa ble modernisert innvendig da vegvesenet tok over i forbindelse med utbyggingen langs Mjøsa. Foto: Eiendomsnøkkelen AS.
  • OPPRINNELIG: Slik så vegkroa på Minensund ut da den ble åpnet i 1961.

Salget omfatter både den gamle vegkroa og den store kontorriggen ved siden.

Prisantydningen er på tre millioner kroner.

4 MÅL TOMT, 64 BRAKKER OG VEGKRO

Den gamle vegkroa har et areal på omtrent 500 kvadratmeter pluss 200 kvadratmeter kjellerlokaler. Kroa inneholder blant annet kjøkken, stor spisesal og kontorer.

Kontorriggen består av 64 brakker som totalt har et areal på over 1.400 kvadratmeter. Riggen inneholder blant annet 71 kontorer og ti hybler, spisesal og dusjer.

Tomta er på vel fire dekar. Den ligger sentralt ved Trondheimsvegen på Langset med utsikt over Mjøsa og Vorma.

må fjerne kontorriggen

Kontorriggen kan ikke benyttes slik den står i dag. Kjøperen må forplikte seg til å demontere og fjerne alle brakkene.

– Fjerningen omfatter også alt av grunnmur, vann og strøm samt oppfylling og planering av tomta til terrengnivået, opplyser Eiendomsnøkkelen i Oslo som forestår salget.

– Det er Eidsvoll kommune som krever at brakkeriggen fjernes, forteller eiendomsmekler Tore Georg Stray hos Eiendomsnøkkelen.

TRE MILLIONER KRONER

– Takst på brakkeriggen konkluderte med teknisk verdi på 3,64 millioner kroner. Demontering av riggen og oppfylling av terrenget er beregnet å koste 1,66 millioner kroner, men hvis kjøperen har anleggsmaskiner og gjør jobben sjøl, vil det bli langt billigere, påpeker Stray.

Eiendomsmekleren har satt verdien av brakkeriggen etter utgiftene til demontering til 1,5 millioner kroner og den samme verdien på tomta med den gamle vegkroa, slik at samlet prisantydning blir tre millioner kroner.

KAN SELGES SEPARAT

Det kan også være aktuelt å selge rigg og eiendom hver for seg.

– Selger vil vurdere separat salg av kontorriggen og den gamle vegkroa for seg og resten av bygningsmassen med tomt for seg. Dette blir avgjort i løpet av salgsprosessen, opplyser eiendomsmegleren.

– Det har allerede meldt seg interessenter, opplyser eiendomsmekler Tore Georg Stray.

EN PIONÉR LANGS VEGEN

  • Veikroa på Minnesund var ett av de første serveringsstedene i landet som satset primært på vegfarende.
  • Kroa ble bygd like inntil daværende riksveg 50, rett øst for Minnesundbrua. Spisestedet med den oppsiktsvekkende, spisse arkitekturen og de lange åpningstidene ble åpnet 15. juli 1961.
  • Kroa ble også utvidet med en overnattingsenhet, men etter at E6 ble lagt om på ny bru utenom Langset sentrum i 1993, minket besøket, og kroa ble til slutt lagt ned.
  • Den ble gjenåpnet i 2007, men i 2009 kjøpte Statens vegvesen eiendommen for sju millioner kroner for å bruke den til anleggskontor for den store utbyggingen langs Mjøsa.
  • Kommunikasjonsutbyggingen ble fullført i 2016, og da ble anleggskontoret lagt ned.
  • Nå er eiendommen lagt ut for salg med en prisantydning på tre millioner kroner.

GAMLE GLIMT: Den opprinnelige veikroa

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.