Over 3000 forslag til konkurransen kom inn fra hele landet. Fagjuryen valgte ut ti finalister, og disse fikk publikum stemme over. Det var E16 mellom Bergen og Voss som stakk av med «seieren».

JURYEN HADDE FV 33 PÅ ANDREPLASS

Fagjuryen, som besto av Stig Skjøstad i NAF, Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk og Geir A. Mo i Norges Lastebileiers forbund, hadde rangert fylkesveg 33, hovedvegen fra Gjøvik til Akershus, som den andre verste i landet. Men den fikk for få publikumsstemmer – 2.490, til å nå til topps.

Juryen sier om fylkesveg 33:

«Veien er en viktig intern gjennomfartsåre på det sentrale Østlandet som står fram som svært trafikkfarlig og risikofylt. Den er viktig for næringslivet og omkjøringene er avgrenset innenfor et akseptabelt tidsrom».

Fylkesveg 33 var i sterk konkurranse med blant annet flere smale og rasutsatte vestlandsveger.

TING TAR TID

– Ble vi ikke mer enn nummer fem? sier feiringminister Torbjørn Ellingsen, som humoristisk mener at alle konkurranser bør vinnes.

– Fagjuryen satte dere opp som nummer to.

– Vi er for få til å stemme oss oppover, sier Ellingsen.

– Fra spøk til alvor – tror du denne tvilsomme konkurranse vil sette fart i utbedringen av fylkesveg 33 fra Minnesund til Oppland-grensa?

– Det skjer ting, vi vet jo det. Vegvesenet jobber på sin nøye måte, og da tar ting tid. Det som er kjedelig nå, er at naturen drar en tunnel i Byrudberga enda lenger ut i tid. Det er funnet alunskifer, som er radioaktiv. Den må sikres ved lagring. Ett alternativ er bruk av en spesiell membran, men da må det innhentes godkjenning fra Miljødirektoratet. Jeg tror ikke det blir noen tunnelboring inneværende år, ei heller i 2019, sier Ellingsen.

Han mener dog det er gledelig at asfalten nå skal fikses på ved tetting av hull og sprekker.

– Hva med det som er under asfalten?

– Det jeg ikke ser, tør jeg ikke tenke på. Ett er sikkert: denne veien er ikke dimensjonert for tungtransport.

– Hva med tunnelen ved Skreikampen?

– Det er et annet prosjekt enn tunnelen i Byrudberga. I nord jobbes det etter planen, og jeg mener at det kommer en sak i kommunestyret før sommerferien.

– Tror du at det i 2025 vil være to tunneler i Feiring?

– Ja, det tror jeg, svarer feiringministeren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.