Nå er Tonje Brenna og Anniken Huitfeldt også naboer - ti meter fra hverandre - et lite steinkast fra Nordbytjernet.

- Vi er mye i skifteretten, spøker Tonje og kikker bort på Anniken. De knekker sammen i latter i høstsola på Nordbytjernet. Her er de lommekjente. Her har de tilbrakt uendelig med timer i livene sine. Nå tester de treningsparken ved Jessheim-idyllen. Balansekunst er første øvelse. De kniver vennskapelig om å holde seg oppe. På det grønne gelenderet.

- Det begynte med at Tonje sa at hun kunne tenke seg å bo i ett av husene ved siden av oss når hun fikk barn, sier Anniken Huitfeldt.

- Det var Martin som kunne tenke seg det. Jeg er sammen med en nordlending, og han synes det er så flatt på Jessheim. Men han syntes det var ganske kupert borte ved Anniken og familien, sier Tonje Brenna.

Hun er samboer med tidligere AUF-leder Martin Henriksen. Husjakten endte på Jessheim. Mens Tonje lå på fødestua ble hun nabo med sin gode venninne og familien.

LES OGSÅ: Her er det ti år siden Tonje Brenna ble politiker

Måtte dele på oppgavene

- Mannen til Anniken fant prospektet på huset, sier Tonje.

- Martin kom hit med moren til Tonje og møtte mannen min. Tonje hadde ikke sett huset, men de kjøpte det, sier Anniken.

- Jeg tenkte at vi måtte dele litt på oppgavene. Fødselen tok lang tid, så det var rett og rimelig at han handlet hus i mellomtiden, smiler Tonje.

- Hvordan er dere som naboer? Er det noen av dere som er slitsomme?

- Jeg kan være litt slitsom av og til, sier Anniken.

- Hvis jeg har meninger om noe Tonje har skrevet i sosiale medier, så kan jeg komme inn til dem og bare si det jeg har på hjertet, uten introduksjon, sier hun.

- Ja, og så kan hun ofte være på Twitter-melding nummer 82. «Det er jo ikke greit å svare sånn». Hæ, hva er det som har skjedd nå, undrer jeg, sier Tonje.

- Jeg føler vi er praktisk orienterte naboer. Noen ganger kommer Anniken og sier hun må ha melk. Så bare tar hun én kartong og går igjen. Hun har også barn som er større enn min sønn. Så de passer barnet vårt, for eksempel mens jeg tar en løpetur rundt Nordbytjernet. Da får de ofte en is, hvis de ikke forteller det til faren sin, sier Brenna.

- Vi startet valgkampen med at jeg leverte sønnen din, Emil, i barnehagen. Du skulle ut på morgenoppdrag med Jonas Gahr Støre, sier Anniken.

- Ja, og da måtte datteren din sove hos oss og være der fram til jeg reiste klokka fem på morgenen. Da ringte hun deg, så kom du, lagde frokost og leverte i barnehagen, sier Tonje.

LES OGSÅ: - Det var aldri dårlig vær da jeg var liten

Fortsatt borgerlig styre

EUB treffer de to samme dag som det ble kjent at det fortsatt blir borgerlig styre i Akershus. Dermed blir ikke Tonje Brenna fylkesordfører denne gangen. De siste ukene har vært preget av beinhard valgkamp. Denne formiddagen benytter de to gode venninnene til å nyte naturen i det fri på Nordbytjernet.

- Anniken vil gjerne at vi skal være del av den samme generasjonen. Én gang glemte hun bankkortet sitt i resepsjonen på et hotell. Da kom resepsjonisten løpende etter meg og sa at jeg hadde glemt bankkortet. Da ble jeg sur og hun veldig glad, sier Tonje.

- Dere er over gjennomsnittlig gode naboer?

- Ja, det er lite konflikter. Det er ett hus imellom, så det er kanskje det som redder det. Hadde det vært felles hekk, så hadde det vært større utfordringer, humrer Anniken.

- Hvis man skal være gode naboer må det være ålreit at folk går ut og inn. Vi elsker det og går ut og inn, sier Tonje.

- Hermer dere noe etter hverandre?

- Ja, det vil jeg si. Da de kjøpte utesofa kjøpte vi det samme like etterpå. Vår var selvfølgelig litt større. Det blir en del konkurranse, smiler Anniken.

- Ja, de kjøpte til gjengjeld den samboeren min egentlig ville ha. Da vi kjøpte kulegrill, kjøpte de kembo-grill. Da grillet vi hos dem i stedet, smiler Tonje. Nordbytjernet er kjent som én av de fineste idyllene på Øvre Romerike. Huitfeldt og Brenna bor bare en bitte liten spasertur unna.

- Vi bor nærme stasjonen, nærme skoler og fritidsaktiviteter og likevel nært naturen. Én ting er joggeløypene. Håper det kan komme enda mer av det. Og så er det skiløypene. Det er fantastisk, sier Anniken og Tonje, før de legger ut på en felles løpetur i nabolaget på Nordbytjernet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.