En lang valgkamp er unnagjort. Nå er det ikke mer partiene, politikerne og stortingskandidatene får gjort – annet enn å vente på at stemmene skal bli telt og et resultat skal foreligge. Spente og nervøse, slitne og forhåpningsfulle er de nå samlet på valgvakene.

FRYKTER Å IKKE FÅ SVAR

– Dette blir bare utrolig spennende. Det har vært en lang dag, og kommer til å bli en lang natt. Jeg tror det blir veldig jevnt, sier Anniken Huitfeldt til EUB når hun ankommer Arbeiderpartiets valgvake på Folkets Hus i Oslo.

Jessheim-kvinnen er Arbeiderpartiets førstekandidat i Akershus og er dermed sikret en plass på Stortinget. Hun har allerede tilbakelagt tre perioder som stortingsrepresentant.

– Jeg har brukt dagen til å stemme på Jessheim, løpt rundt Nordbytjernet og snakket om valget på en skole i Ullensaker – alt for å passe på at jeg hadde mest mulig å gjøre så jeg ikke ble sittende å vente og være nervøs.

Sammen med Huitfeldt ankom partikollega og sambygding Tonje Brenna.

– Min angst er at det blir så jevnt at det kan gå hele natten og langt ut på morgenkvisten før vi får et endelig svar. Jeg liker når ting er avklart, sier Brenna. 

Klar for fasiten

Det tidligere ”SAS-hotellet” er i kveld omgjort til Høyres høyborg.

– Jeg må innrømme at jeg er veldig spent siden det fremstår så jevnt. Det blir spennende å få det endelige svaret og fasiten fra velgerne, sier Tone Trøen fra Eidsvoll. 

Hun er nummer to på Høyres liste, bak Jan Tore Sanner, og er med det sikret en periode til på Stortinget.

– Jeg vet at jeg antakelig får fire år til, men det er ikke det som betyr mest i kveld. Det er å få sttus for den jobben vi har gjort, og se om velgerne gir oss fornyet tillitt, sier Trøen.

Etter en lang og intens valgkamp er hun nå klar for en fest.

– Jeg tror det blir en festkveld, og håper vi sammen i partiet kan slippe jubelen løs. Da føler man en intens glede jeg håper vi får oppleve igjen, sier Trøen.

Tærud har et håp

Senterpartiet har erobret festsalen på Håndverkeren denne kvelden. Blant presse og politikerkolleger sitter Martha Tærud fra Maura. 28-åringen er nummer to på Senterpartiets liste, bak Sigbjørn Gjelsvik.

– Jeg er sikker på at Senterpartiet kommer til å gjøre et svært godt valg, bedre en på veldig lenge, for mange har gitt uttrykk for at de ønsker en endring, sier Martha Tærud.

Denne perioden har ikke Senterpartiet hatt representanter fra Akershus på Stortinget. Ifølge flertallet av tidligere målinger ligger Sp an til å få inn ett mandat.

– Vi er veldig fornøyde med å få inn ett mandat fra Akershus, noe vi ikke har hatt de åtte siste årene. Kanskje får vi to, og jeg kommer inn – for målingene er ingen fasit, sier Tærud.

– Men jeg blir ikke skuffet om jeg ikke kommer inn, selv om jeg selvfølgelig håper. Uansett blir dette en veldig spennende kveld med god stemning og en bra fest, legger hun til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.