– Dette vil gi en styrking av skolene, mener rådmannen og viser til uroen som har vært ved Råholt ungdomsskole.

– SVAR PÅ SKOLEURO

– Vi fikk en orientering om problemene på Råholt i en lukket sak på siste kommunestyremøte. Dette er blant annet svar på den utfordringen, uttalte rådmann Knut Haugestad da han sist uke orienterte kommunestyremedlemmene om sitt foreløpige forslag til kommunebudsjett og handlingsplan til og med 2021.

Det foreslåtte skolemiljøarbeiderteamet vil koste kommunen 1,2 millioner kroner i året.

EN TIL PÅ SKOLEKONTORET

Rådmannen foreslår også å ansatte en ekstra rådgiver ved skolekontoret fra og med 2021.

– Det er hele 360 ansatte i skolen, og skolekontoret har i dag bare to ansatte. Jeg kjenner ikke noe annet skolekontor som har så liten bemanning, uttalte Haugestad.

vil minske sykefraværet

Blant andre foreslåtte, nye stillinger er også en personalrådgiver ved sentraladministrasjonen fra 2019.

– Kommunen sysselsetter over 2.000 ansatte fordelt på 1.260 årsverk. Vi ligger lavt på personalkontoret og kommunen har for stort sykefravær. Vi må jobbe aktivt for å få det ned, og vi tror at den nye stillingen vil tjene seg inn på mindre sykefravær, sa Haugestad.

STYRKET HELSE OG OMSORG

Andre foreslåtte, nye stillinger er vel halvannen helsesøsterstilling for å styrke arbeidet med aldersgruppa 0–5 år.

Ergoterapeut og fysioterapeut for helse- og bistand er foreslått i 2021, rusmiddelveileder i 2019, saksbehandler for hjemmebaserte tjenester fra 2018, to nye hjemmehjelpere fra 2021 og nesten seks helsefagarbeidere fra neste år for å styrke hjemmetjenesten på netter, kvelder og helger. Disse stillingene er tenkt å gi en betydelig reduksjon av vikarer.

På Vilberg kompetansesenter er det foreslått en ekstra sykepleier ved korttidsavdelingen, mer enn to nye stillinger som helsefagarbeidere, 40 prosent stillingsøkning for sykehjemslege og servicevaktmester i halv stilling. Alle stillingene er tenkt besatt i løpet av det kommende året.

– Det er helse og omsorg som prioriteres på drift, mens det er skolene som tar mest av investeringsbudsjettet, påpeker rådmannen.

Det totale driftsbudsjettet for Eidsvoll kommune neste år, ligger på rundt regnet 1,6 milliarder kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.