Saken om torvutvinning på Jødahlsmåsan på grensen mellom Ullensaker og Nes, fortsetter for fullt. I mandagens fylkestingsmøte snakker Akershus SVs gruppeleder Ruth Solveig Birkeland myras sak.

- Torvutviklingen bidrar til enda større klimautslipp, og det perspektivet har fylket ansvar for. Vi må ikke drive med slik utvinning om det ikke er absolutt nødvendig, og det er det ikke her, påpeker hun.

- Hvorfor ikke?

- For det første må vi bevare myra nettopp av klimahensyn, og med tanke på det biologiske mangfoldet. Mange dyr og planter er helt avhengig av disse myrene. Dessuten er det viktig å verne slike områder for folks naturopplevelser, sier Birkeland.

Torven som skal tas ut av Jødahlsmåsan skal gå til jordforbedring, noe Birkeland mener er unødvendig.

- Vi har gode alternativer til slikt, blant annet kan man kjøpe bedre og billiger jord fra ØRAS. Ikke tjener utvinnerne noe særlig på dette heller. Dette gjør de nærmest av gammel vane, men jeg håper fylket tar mer ansvar for det de kan ta ansvaret for, påpeker hun.

Klima- og energiplanen for Akershus skal rulleres. Det er i dette perspektivet at Birkeland foreslår verning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.