• ULIKE TEMAER: I løpet av sommeren har kursholderne brukt Snapchat for å snakke om ulike temaer. ?Foto: Skjermdump fra Snapchat
  • SMAKEBITER: Med hjelp av sosiale medier viser Dalsaune og Melby litt av det de skal snakke om på kurset. Foto: Skjermdump fra Snapchat.

Kurset avholdes i kurslokalene til Frisklivs- og mestringssenteret ved Gladbakk, og for at det skal være åpent for alle har damene fått økonomisk støtte fra Eidsvoll kommune, Lions Eidsvoll Sør og Eidsvoll Rotaryklubb.

– Alle har muligheten til å bli med. Både gutter og jenter. Dette er ikke et kurs der ungdommene må dele sine innerste og dypeste tanker, forklarer Melby.

LAVTERSKELTILBUD

Både Dalsaune og Melby er sertifiserte NLP coacher, og tanken bak kurset er at det skal være et lavterskeltilbud der ungdommer får effektfulle verktøy som kan hjelpe dem med å takle livets utfordringer på en bedre måte.

– Jeg har selv slitt med angstutfordringer, og skulle ønske at det fantes bedre tilbud da jeg var ung, forklarer Dalsaune.

Kursholderne påpeker at mange unge møter utfordringer med tanke på manglende selvtillit og selvfølelse.

– Mange har en følelse av at de ikke er bra nok, og etter hvert kan det bli en slags sannhet som bryter dem ned, påpeker Dalsaune.

ØNSKER MER ÅPENHET

Damene ønsker å bidra til at ungdommer og voksne skal tørre å snakke åpent om det som er vanskelig, og at det skal være lettere å være seg selv uten at man er redd for å dumme seg ut.

– Helsesista har vært en stor inspirasjon for oss, sier Dalsaune.

Like før og i løpet av sommerferien har de brukt sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram for å gi smakebiter av, og informere om kurset.

– Vi har også forsøkt å utfordre oss selv på det å gå bort til ungdommer for å høre hva de ønsker at et kurs som dette skal inneholde, forteller Melby.

KAN TRENES OPP

– Hjernen er som en muskel. Man kan trene den opp for å endre negative tankemønstre og vaner, påpeker Dalsaune.

I løpet av kurset vil deltakerne lære mer om hvordan de kan bruke verktøyene som presenteres i hverdagen.

– Håpet er at dette bidrar til at de blir tryggere på seg selv, og at vi får ungdommer som er gladere og modigere, sier Melby.

INGEN PLASSBEGRENSNING

Det har allerede kommet inn noen påmeldinger, men ifølge kursholderne er det ingen øvre grense for hvor mange som kan delta.

– Det viktigste er at de som melder seg på kurset er nysgjerrige, motiverte og har lyst til å prøve verktøyene, påpeker Melby.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.