Sist uke ble plan- og samferdselskomiteen i Ullensaker forevist utbyggingsplanene på Miklagard golfanlegg:

Et hotell med 500 rom

Leiligheter for golfseniorer

Spa

Konferansesal for opp mot 800 personer

Møtelokaler

Inneparkering til 300 biler

LES OGSÅ: Tiltrekker seg verdenseliten

Prosjektet har en kostnadsramme på 700 millioner kroner, fordelt på hotellet og leilighetene. Miklagard-anlegget er 1100 mål stort og eies av Kristian Kjos. Imidlertid er det selskapet Jacaranda Eiendom ved Ivar Bjørtomt som står bak hotellprosjektet. Han har ikke besvart våre henvendelser, men prosjektleder Håvard Slaatten i Probea bekrefter at prosessen nå er i gang.

– Vi har kontroll på hva vi skal bygge totalt og forprosjektet er stort sett ferdig. Første byggetrinn får 300 hotellrom, med mulighet til ytterligere 200, over 15.000 kvadratmeter. Og hotellet blir fire etasjer høyt, sier Slaatten.

– Når kan vi sjekke inn?

– Vi ser for oss byggestart mot slutten av året, og da blir vi ferdige i slutten av 2019.

LEILIGHETER

– Hva med leilighetene, bygger dere de samtidig?

– Nei, men vi har mulighet til å bygge dem. Da snakker vi sannsynligvis om leiligheter for de mest ihuga golfentusiastene. Men disse må vi komme tilbake til, for vi tror at det behovet utløses litt senere.

– Hvorfor bygge hotell på Miklagard?

– Vi mener naturligvis at det er grunnlag for et hotell der, både for golfere og som et tilskudd til flyplasshotellene på Gardermoen. Beliggenheten her er svært bra, og fra de franske balkongene ser du rett ut på grøntarealer og golfbanene i stedet for et gjerde rundt flyplassen. Det er kvaliteter vi mener trekker opp, påpeker Slaatten.

SVÆRT POSITIVE

Daglig leder Tore Waagø i Miklagard Golf ønsker prosjektet velkommen.

– Det har vært snakket om hotell her i ti år, men reguleringen kom først på plass for et par år siden. Vi er svært positive såfremt vi får det som vi vil, påpeker han.

– Og det betyr?

– Siden hotellet skal bygges på vårt treningsfelt, må dette erstattes i tillegg til at vi må flytte noen hull. Derfor er vi involvert i prosessen, for vi er selvsagt opptatt av medlemmene våre. Men dette blir ikke noe problem og vi får mange synergieffekter, sier han.

Ordfører Tom Staahle er svært positiv til prosjektet.

– Dette vil løfte området, utvikle Miklagard i et nasjonalt og internasjonalt perspektiv. Flere arbeidsplasser på Kløfta, og noe jeg ønsker velkommen til Ullensaker, kommenterer han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.