I disse dager er detaljreguleringen av boligfeltet Ladderudsletta sendt ut på offentlig høring. Hensikten med planen er å bygge 102 boenheter fordelt på kjedede eneboliger, rekkehus og leiligheter i opptil tre etasjers høyde på jordet vest for Trondheimsvegen mellom Ladderudåsen og Hynnevegen.

POSITIV KOMMUNE

– Hva skjer fremover nå?

– Eidsvoll kommune er så positive til å fremme denne planen at de nå velger å sende den ut på førstegangs høring. Dette skjer til tross for at Fylkesmannen har vendt tommelen ned. Vi kan ikke gjøre annet enn å vente og se hva som dukker opp, sier Odd Arild Dahlum i Nordbohus Romerike.

– At kommunen på tross av dette legge ut planen, betyr vel en del?

– Ja, vi tolker det som et sterkt signal om at de vil ha boliger der. Det viser også at det er en politiske vilje til å dytte dette prosjektet fremover. Tross alt har dette jordet vært regulert til utbygging i mange år allerede, først til boliger og næring, så til kun boliger.

FRA SMÅTT TIL STORT

– Hva vil dere bygge på Ladderudsletta?

– En blanding av tradisjonelle to- og treroms på 50–70 kvadrater, til større familieboliger med fire soverom og 120 kvadratmeter. Vi kan ikke bare bygge smått, men må tenke på familier også, sier Dahlum.

– Hva sier fremdriftsplanen?

– Hvis alt går som normalt, kan vi begynne å bygge mot slutten av neste år. Vi er ved godt mot, sier Dahlum.

VIL BYGGE MANGE BOLIGER: Sørbygda skal fortettes

Problemet er at Fylkesmannen først godkjente disse planen i 2015, men gikk så tilbake på det vedtaket i fjor høst da de kom med innsigelser til kommunedelplanen for Råholt.

– Hva tror dere kommer ut av høringen?

– Helt sikkert flere innsigelser og momenter vi må svare på. Men vi vet ingenting før de kommer, og det er der saken står nå, sier Odd Arild Dahlum.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.