Asper Hageby er navnet på den nye bydelen som Block Watne skal bygge på jordet ved siden av det som en gang var KB-senteret. Der har de kommunens tillatelse til å sette opp inntil 300 leiligheter i lavblokker maksimalt seks etasjer. Planleggingen er godt i gang ifølge prosjektutvikler Henry Dahl Johansen i Block Watne Romerike.

- Vi ser for oss at de høyeste byggene ligger langs Trondheimsvegen, så blir de lavere i retning Bakkedalen. Da opprettholder vi sikten mot Romeriksåsen for flest mulig, sier han.

GRØNT OG ÅPENT

I skissene til arkitekt Anne-Synnøve Thorenfeldt er det tegnet inn luftige grøntområder mellom blokkene.

- Her ser vi for oss store grønne lunger inkludert park, lekeplass og et torg som kan brukes som samlingsplass, sier hun.

LES OGSÅ: Skeptisk til blokker på Kløfta

- Noen mener seks etasjer kan bli vel høyt?

- Føringene fra fylkesmannen er at denne typen sentrale eiendommer nær kollektivpunkter og sentrumsfunksjoner skal utnyttes godt, altså høyt og tett. For å få nok grøntområder må vi derfor opp i høyden, påpeker hun.

- Hva med parkeringsplasser til alle disse beboerne?

- De skal bygges under bakken slik at boligområdet blir mest mulig bilfritt. Her skal syklende og gående ha prioritet, ikke minst med tanke på gangveien ned i Bakkedalen, sier hun.

- Vi vil dessuten prøve å få plass til et vannspeil i parken. Det gir en miljømessig kvalitet samtidig som det fungerer som overvannsdrenering, påpeker Johansen.

ULIK MIKS

Han røper også at han allerede hører snakk om dette prosjektet ute i markedet.

- Huseiere som vil ha leilighet blir yngre og yngre, gjerne nede i bare 50 +. Men vi ønsker en blandet aldersmiks på beboerne, derfor vil vi ha leiligheter fra 40 til 100 kvadratmeter. Dette gir best kvalitet til et slikt boligområde. Da gjelder det å ha gode planløsninger, for i denne bransjen er det kvadratmeterne som koster, sier han.

Jordet som etter hvert skal huse hagebyen har flere grunneiere. Disse er fornøyd med planene og ga alle fullmakter til Block Watne i fjor.

LES OGSÅ: Vil bygge på Forsvarets gamle radiostasjon

- Vi håper å komme i gang med arbeidet sommeren 2018, og så bygge over tre, fire byggetrinn. Men vi er i en veldig tidlig fase av detaljreguleringen, så ingenting er sikkert ennå, sier Johansen.

Inkludert i prosjektet er å anlegge en ny vei inn i området - Børserudvegen - som skal gå inn fra Trondheimsvegen vis-à-vis Kløfta gamle skole.

- Den må vi bygge, fra Trondheimsvegen til vår tomtegrense, slutter Henry Dahl Johansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.