Nå fortsetter Jessheim Byutvikling ved daglig leder Gunnar Bakken byggingen av Sagabyen, antakelig inkludert ei boligblokk på 16 etasjer.

Allerede i 2012 presenterte EUB tankene Jessheim byutvikling og Rom Eiendom hadde om utviklingen av Dampsagtomta i Jessheim sentrum. Den gangen viste utbyggerne skissene for Ullensakers politikere, nylig kom de med et revidert forslag til planer som ble positivt mottatt i plankomiteen.

LES OGSÅ: Sto 25 timer i kø for å sikre seg drømmeleiligheten

BY, IKKE LANDSBY

Fortsettelsen av Saga Senter har fått navnet Sagabyen, og deles opp i flere byggetrinn. Det siste av disse blir ferdig om åtte år eller så, og inkluderer ei blokk på 16 etasjer, én etasje lavere enn ideen fra tre år tilbake.

- Dere står fortsatt på mange etasjer?

- Ja, vi skal bygge en by, ikke en landsby, sier daglig leder Gunnar Bakken i Jessheim Byutvikling.

Resten av boligblokkene skal bygges i fem, seks og åtte etasjer.

- Blokkene skal for det meste bygges oppå parkeringsgarasjen, og de innerst blir på opptil åtte etasjer. Så faller høyden ned til fem langs jernbanen. Dette gjør vi for å få en variasjon i bebyggelsen, ­påpeker han.

- Kommer høyblokka til å bli bygd?

- Signalene fra politikerne da vi viste dem modellen var i alle fall svært positive, sier Bakken, som hvis tillatelsen ikke blir gitt bare dropper de øverste åtte etasjene.

- Vi mener at et flatt område som Jessheim trenger en oppmerksomhet, nettopp i form av et høyhus, påker han.

1000 LEILIGHETER

Sagabyen omfatter utbyggingen fra Algarheimsvegen og nordover langs jernbanen. I dag teller Saga Senter 118 leiligheter. Neste byggetrinn skal inneholde 60 leiligheter i Saga Atrium som skal ligge som et triangel ved siden av Europris. Disse er allerede lagt ut for salg. Deretter skal utbyggerne sette opp 600 leiligheter i Saga Terrasse, inkludert høyblokka, og en gang i framtiden 150 leiligheter på nordsiden av Tverrvegen. Høyblokka som er sist ut i Saga Terrasse, kan stå ferdig i 2023.

- Vi må jo få solgt alt dette, i tillegg er det vanskelig å bygge noe særlig mer enn 70 leiligheter i året. Men vi bygger så raskt som mulig, påpeker Bakken.

Fordi grunnvannet på Jessheim er så nært overflaten, blir garasjeanlegget i Sagabyen bygd oppå bakken. Det blir fire meter høyt og bygges først.

- Nå begynner dere å bygge Saga Terrasse?

- Vi regner med at saken er ferdig behandlet etter ferien, og da blir byggestart i 2017, sier Gunnar Bakken.

LES OGSÅ: - Bygg for familier, ikke bare pensjonister

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.