Nye Vilberg barneskole er vedtatt etablert på Tynsåkjordet, bygd som en tre-parallell skole med plass til 550 elever.

Disse vedtakene er gjort på bakgrunn av en befolkningsprognose gjort i 2015.

Høsten 2018 fikk kommunen en ny befolkningsprognose og rådmannen foreslår i sin innstilling en litt annen prosjektering.

«Nye Vilberg skole prosjekteres fire-parallell med 28 klasserom. Økte kostnader legges inn i handlingsplan 2020 – 2023», står det i saksframlegget.

Flytting av skolegrenser?

Med bakgrunn i den nye befolkningsprognosen mener administrasjonen at det bør vurderes å bygge en fire-parallell skole med 28 undervisningsrom.

En annen faktor administrasjonen har tatt hensyn til, er eventuell flytting av skolegrenser.

«Administrasjonen legger også opp til at det i prognoseperioden kan legges fram politisk sak for å flytte skolegrensene mellom Vilberg og Ås slik at nye utbyggingsområder på vestsiden av Vorma, Holssletta og Bårlidalen kan innlemmes i Vilberg skoles opptaksområde. Dette for å lette presset på Ås skole og slippe å bygge ut også denne skolen».

Vil ha fire-parallell

Administrasjonen skriver videre at de ser utfordringene ved den store usikkerheten rundt befolkningsprognosen og derved elevprognosen, men at de likevel tror en tre-parallell skole vil være for liten innen noen år.

«Etter dagens vedtak kan det imidlertid se ut til at skolen bare vil ha ledig kapasitet i bare et par år etter ferdigstilling», står det videre i saksframlegget.

En utvidelse fra en tre-parallell til en fire-parallell vil øke arealet med omtrent 2300 kvadratmeter, og kostnadene med omtrent 95 millioner kroner. En total pris på skolen vil da bli omtrent 460 millioner kroner.

Med dette som bakgrunn falt administrasjonen på følgende konklusjon; «Det er betydelig usikkerhet rundt framtidig byggeaktivitet og befolkningsprognose, men basert på befolkningsprognosen utarbeidet høsten 2018, bør skolen prosjekteres for fire paralleller».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.