Trøen, som er stortingsrepresentant for H, fremmet dette som et forslag under partiets landsmøte nylig. Der fikk hun fullt gjennomslag.

MANGE UNNLATER Å TA PRØVER

Til tross for at livmorhalskreft er den vanligste kreftformen for aldersgruppen under 35 år, er det mange kvinner som unnlater å ta celleprøver. Det er anbefalt at dette blir gjort med jevne mellomrom.

I dag er det fastleger og gynekologer som tar prøvene, og Trøen mener at om jordmødre kan ta et større ansvar for dette og andre helsetjenester til kvinner i alle aldre, så vil det være godt forebyggende helsearbeid.

– Jeg er glad for at dette nå går inn i stortingsprogrammet. Det er en viktig seier for kvinnehelsen, men også for jordmødrene selv som ofte har små stillinger. Samfunnet bruker ikke deres verdifulle kompetanse på kvinnehelse fullt ut, sier Trøen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.