Thorstensen er utdannet hjelpepleier, og har jobbet både på sykehus og sykehjem.

– Jeg har også jobbet i den offentlige hjemmetjenesten og kjenner derfor til at det er tjenester det offentlige ikke kan ta seg av. Jeg kan være mer fleksibel. Mange trenger hjelp til mye som det offentlige ikke kan tilby, sier hun.

VIL HJELPE ANDRE

De siste ti årene før hun startet for seg selv var hun produktveileder hos Mediq Norge AS, leverandør av medisinsk forbruksmateriell og sykepleieartikler til offentlige og private institusjoner og bedrifter.

– Så bestemte jeg meg for å starte med hjemmetjenester. Jeg har lyst til å gjøre noe for andre, og nå hadde jeg muligheten, sier tobarnsmoren fra Åsgreina.

Hun har samboer og barn på to og seks år.

For et par måneder siden startet hun firmaet.

GAMMEL OG UNG

– Jeg har markedsført tjenestene på flere måter, med både brosjyre, som jeg selv har kjørt ut og lagt i postkassene, på Facebook og har også egen nettside. Jeg håper også at «jungeltelegrafen» vil fungere, sier Thorstensen.

Hun påpeker at man absolutt ikke behøver å være gammel for å ringe henne og be om hjelp.

– Det kan jo for eksempel være at man trenger hjelp etter en fødsel eller en operasjon, eller at man rett og slett bare er ensom og ønsker en å snakke med, sier hun.

Hun nevner mange ting hun har i sin portefølje.

– I tillegg til vanlige omsorgstjenester som dusj og personlig stell, kan jeg tilby avlastning for pårørende, følge til lege, foreta innkjøp, matlaging, klesvask, være ledsager på arrangement, plante blomster, lufte hunden eller bare å sitte og snakke eller å gå en tur, sier Thorstensen.

EGEN ARBEIDSPLASS

Hun forteller at hun har som mål å lage sin egen fulltids arbeidsplass med dette konseptet, men er innstilt på at det ikke skjer over natta.

– Det vil selvsagt ta litt tid å bygge opp dette. Jeg må jobbe for å få til det. Til sommeren blir det nok ikke mye ferie, sier hun.

Hun forteller at hun ønsker å gi alle en mulighet til å ha en så god hverdag som mulig.

– Å bo hjemme skal være en glede for alle, og å gjøre hverdagslige ting skal være noe alle skal ha mulighet til, sier hun.

Siden hun driver i privat regi dekkes ikke noe av utgiftene knyttet til tjenesten av det offentlige.

– Jeg har imidlertid kontaktet flere kommuner for å se om det er mulig å få til et samarbeid, sier Thorstensen.

Hun forteller at hun starter med å tilby sine tjenester på Øvre Romerike, men at hun også etter hvert kommer til å satse på Nedre Romerike.

LES OGSÅ: Leier ut badstu og badestamp på hjul

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.