Hensikten er å skaffe grunnlag for å lage et detaljert kart over bevegelser i området i forbindelse med våpentyveriet fra Børselars

– Vi vet at tyveriet skjedde mellom 00.15 og 00.30 mandag. Dermed er alle bevegelser og observasjoner mellom klokka 23.00 søndag kveld og 02.00 natt til mandag veldig interessante for oss, sier fungerende lensmann Espen Sandvold. 

Telefonnummeret til Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor er 63969240.

Fluktbilen ble funnet i Ormlia mandag kveld. Dermed er alle bevegelser på strekningen Ormlia-Dal svært interessante for politiet. 

FLERE VAR UTE

– Betyr dette at dere har hull i etterforskningen?

– At vi nå ønsker kontakt med alle som har beveget seg i Dal-området betyr at vi ønsker å lage en så nøyaktig oversikt over alle bevegelser som mulig. Det gjør oss i stand til å kunne både utelukke mulige teorier og styrke andre. Vi vet at det var flere mennesker ute på Dal enn dem vi har snakket med. Vi vil gjerne snakke med alle, sier Sandvold. 

– For eksempel viste det seg at den hvite Toyota Hiace-bilen vi etterlyste ikke har noe noe med tyveriet å gjøre. Dem som satt i denne bilen tok kontakt med oss og ble sjekket ut av saken, sier Espen Sandvold. 

– Dersom du var i Dal-området natt til mandag vil vi gjerne ha kontakt. Det spiller ingen rolle om du var til fots, syklet eller kjørte bil. Det kan være du har sett noe som er interessant for oss, sier Espen Sandvold.

TOK LANG TID

Tyveriet fra våpenforretningen Børselars beskrives som omfattende. Politiet bekrefter at over 20 våpen ble stjålet, etter at tyvene brukte en Audi A4 som rambukk og meide ned porten til butikken. 

Politiet er nå sikre på at innbruddet skjedde rett etter midnatt, natt til mandag. Det er fortsatt en gåte hvorfor politiet ikke fikk melding før seks timer senere, rundt klokka seks mandag morgen. 

– Det er åpenbart at det er seks verdifulle timer som har gått tapt, sier Espen Sandvold. 

– Hvorfor det tok så lang tid vil vi etterforske nærmere. Jeg ønsker ikke å spekulere i det nå, for nå bruker vi først og fremst ressursene på å oppklare saken, sier han. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.