Nå foreslår han utsettelse av vedtak av handlingsplan for vann og avløp.

- Nannestad SV ønsker å oppfylle vannforskriften og sørge for at vi får avløpsanlegg og ordninger som er bærekraftige og framtidsrettede, slik at de tiltak som foreslås gjennomført gjør oss i stand til å oppfylle målene for hele perioden til 2050, ikke bare kortsiktige tiltak for å løse pålegg innen fristen for oppfyllelse av kravene i vannforskriften innen 2021. Vi har et stort etterslep med hensyn til å sikre naturen mot uønskede utslipp etter moderne miljøkrav, sier Foss, som er kommunestrerepresentant for SV.

Han vil til møtet i kommunestyret 16. februar, hvor sluttbehandling av hovedplan for vann og avløp skal behandles, foreslå at handlingsplanen for avløp 2017-2020 blir returnert til administrasjonen og at den fremmes på ny når den er revidert.

Det er for området Eltonåsen-Kjærstad foretatt en mulighetsstudie for offentlig avløp. Administrasjonen konkluderer med at det ikke skal bygges offentlig avløp i dette området. Imidlertid skal saken behandles av forvaltnings- og økonomiutvalget onsdag (FØ). Innstillingen fra FØ skal igjen behandles av kommunestyret.

LES OGSÅ: Vil kobles til offentlig avløpsanlegg. - Noe annet ville være en skandale

LES OGSÅ: Etterlyser utredning av offentlig kloakk nord for Åsgreina

Bakgrunnen for saken er EUs vanndirektiv og at kommunen vil pålegge enkelte boområder å utbedre sine private avløpsanlegg.

- Der det blir urimelig høye kostnader ved å tilby offentlig avløp til enkeltboliger eller boligklynger, ønsker vi at kommunen tar ansvar for å installere og drifte enkeltvise eller felles minirenseanlegg, sier Foss.

Foss sitt forslag til vedtak:

Sak: «Utbygging av offentlig avløpsnett (trykkavløp) mellom Eltonåsen og Kjærstad - mulighetsstudie»

1. Mulighetsstudie «Trykkavløp Kjærstad - Eltonåsen» fra Cowi tas til orientering.

2. Nannestad kommune etablerer kommunal avløpsløsning (trykkavløp) mellom Eltonåsen og Kjærstad.

3. Grunneiere vil få pålegg om tilkobling til kommunal avløpsløsning med mindre de kan tilfredsstille utslippskravene i vannforskriften ved oppgradering av private avløpsanlegg.

Sak: Sluttbehandling av Hovedplan for vann og avløp 2016 - 2050:

1. Handlingsplan avløp 2017-2020 returneres til administrasjonen og fremmes på ny når den er revidert ut fra forutsetningen om å tilby offentlig avløp til spredt bosetting i hele kommunen.

2. Utkastet til Hovedplan for vann og avløp 2016-2050 fremmes på ny når handlingsplan avløp er revidert i tråd med pkt. 1 og konklusjoner og tiltak i tråd med dette er innarbeidet i hovedplanen.

3. Saken må også ses i sammenheng med sak 17/12 om: «Utbygging av offentlig avløpsnett (trykkavløp) mellom Eltonåsen og Kjærstad-mulighetsstudie», hvor det forutsettes at rådmannens forslag til vedtak punkt 2 og 3 blir endret.

Rådmannens forslag pkt. 2 og 3 lyder:

2. Nannestad kommune etablerer ingen kommunal avløpsledning (trykkavløp) mellom Eltonåsen og Kjærstad.

3. Grunneiere vil få pålegg om oppgradering av private avløpsanlegg.

LES OGSÅ: - Vi vil ikke betale dobbel avgift for våre eiendommer

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.