Ullensaker-ordfører Tom Staahle kom med forslaget under fylkesårsmøtet i Akershus Frp i helga. Resolusjonen ble enstemmig vedtatt. Dermed ber Akershus Frp stortingsgruppen jobbe for å få V23-krysset inn i Nasjonal Transportplan (NTP).
- Dette gjør vi for å finansiere utbyggingen av dette og følge opp målene i Regional Areal- og transportplan, sier Staahle til EUB.
Vedtaket innebærer også at stortingsgruppen skal arbeide for å prioritere dette som et «miljøprosjekt som støtter opp under utviklingen rundt landets hovedflyplass og følge opp målsettingene som lå til grunn for vedtaket om å etablere landets hovedflyplass på Gardermoen ble fattet».
- Krysset vil ha betydelig nasjonal, regional og lokal verdi, og det er bare staten som vegeier som kan ta ansvar for å planlegge og finansiere krysset. Dette må gjøres ved å innarbeide tiltaket, herunder finansiere det, i Nasjonal Transportplan, sier Staahle, som også understreker betydningen opp mot rekkefølgekravet til Statens vegvesen for utviklingen av Gardermoen Næringspark.
LES OGSÅ: Nye E6 har hull under asfalten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.