I en interpellasjon til kommunestyremøtet 13. mars spør Aps Beathe Christensen om strøpraksisen.

– Legevakta er preget av beinbrudd og fallulykker, sier hun.

Strøplikt er ikke vedtatt i Ullensaker. – Kommunen strør som en service for å prøve å sikre veier og fortau, og de prøver å strø ved behov. Men det er ikke godt nok, mener hun.

EUB har fokusert på brøyting og snø i flere artikler den siste tiden. Temaet opptar mange mennesker.

– Vintre som i år er en utfordring, og vi har flere lårhalsbrudd i Ullensaker enn i sammenlignbare kommuner. Kan det ha noe med at andre har strøplikt og ikke vi, spør hun.

Christensen har sett folk falle på isen og mener kommunen må kreve at eiere av hus eller grunn mot offentlig sted plikter å strø når det er glatt.

- Dette for å forhindre hjernerystelser, brudd og i verste fall dødelige utfall, påpeker hun, og vil legge til en paragraf om strøplikt i Ullensakers forskrifter.

LES OGSÅ: Thomas var lei dårlig sikt – brøytet krysset selv

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.