Løsningen er å bygge sykkelhotellet i tomrommet under brua som går over jernbanen rett ved Jessheim stasjon.

– Hvis vi bygger sykkelhotellet under brua, vil ikke plassen vi bruker komme i konflikt med framtidige planer for stasjonen. For brua skal vel fortsatt være der, sier Stein Vegar Leidal i Ullensaker Venstre.

Les også: Demper planlagt prisøkning

RYKKET FRAM I KØEN

Han har trykket på for å få på plass sykkelhotell ved Jessheim stasjon. Stadig flere bruker sykkel i stedet for bil for å komme seg til toget, men problemet er at syklene ikke får stå i fred. De blir stjålet og ramponert.

– Det er bred enighet om at kollektivtransport er viktig, både for folk og miljø. Men vi mangler muligheter for å parkere syklene trygt på Jessheim, sier Stein Vegar Leidal.

I Akershus er det etablert sykkelhoteller blant annet i Asker, Bærum og Lillestrøm. Det fungerer slik at fylket betaler for bygget, noen ganger i et spleiselag med kommunen, mens kommunen tar seg av planleggingen. Bane Nor, som forvalter jernbanens eiendommer, avgir litt grunn. Fylkestinget har allerede vedtatt å starte planleggingen av et sykkelhotell på Jessheim i løpet av 2017.

Les også: Delte ut sykkel-lykter

FLERE INNSIGELSER

Men det er skjær i sjøen: Det er ikke tatt en avgjørelse om plassering av framtidig bussterminal. I tillegg er Bane Nor i ferd med å starte opp et prosjekt for å se på utvidelse av Jessheim stasjon.

Ordfører Tom Staahle peker på at Jessheim sentrum allerede har sykkelparkering med ledig kapasitet.

– Det er mye ledig plass i sykkelparkeringene nede i parkeringshuset Ormen Lange. Disse plassene kan pendlere bruke når som helst. Det er også ledig kapasitet på de plassene som er på stasjonen i dag. I tillegg bør det ved behov være rom for å sette opp flere låsestativ uten å måtte investere store midler i tak og vegger, sier Tom Staahle.

Han avviser imidlertid ikke tanken om å etablere et hotell, men peker på flere utfordringer.

– Men det er utfordrende å plassere inn et sykkelhotell før rammene er på plass, sier han.

Erfaringer fra andre steder er at sykkelhotell ofte blir stående tomme.

– Det bør jo få fylket til å vurdere om det er vel anvendte penger å bygge slike hoteller, sier han.

MENER DET ER EN GOD IDÉ

Solveig Schytz (V), leder for hovedutvalg for samferdsel i Akershus, mener det er en god idé å bygge sykkelhotell under brua.

– Alle gode forslag som bidrar til at vi kan få til ting uten av vi sitter og venter på hverandre er veldig bra, sier Schytz.

Hun sier at Fylkestinget har vedtatt å bygge sykkelhotell på Jessheim, men at området må planlegges ferdig før det kan bli noe av. 

– Det vil fremdeles være en del forhold å avklare om vi går for en løsning under brua, sier hun. 

Schytz sier at fylket er i ferd med å evaluere bruken av sykkelhotellene som er bygget. 

– Noen steder brukes de mye, andre steder lite. Vi vil gjerne vite hva som er årsaken til forskjellen. Om det er beliggenhet, pris eller andre ting, sier Solveig Schytz. 

Hun tror imidlertid ikke at prosjektet på Jessheim blir forsinket på grunn av denne gjennomgangen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.