Eidsvoll kommunestyre vedtok i høst, med 19 mot 16 stemmer, å innføre eiendomsskatt fra 2019.

Det er en skatt som de borgerlige partiene misliker sterkt.

Nå tar Frps gruppeleder Finn Terje Tønnessen skattespørsmålet opp på nytt gjennom et begrunnet spørsmål til ordføreren.

– Mange av våre innbyggere er svært følsomme for ytterligere bokostnader, påpeker Tønnessen. Samtidig trekker han fram den positive utviklingen i kommuneøkonomien.

Kommunen har de siste tre årene hatt et til dels store økonomiske overskudd, påpeker han.

Nå tar Tønnessen opp igjen et forslag som Frp fremmet under budsjettbehandlingen i høst, nemlig opprettelse av et finans- eller økonomiutvalg der både administrasjonen og politikerne er representert. Utvalget skal, ut fra Frps idé, jobbe fram et ansvarlig budsjett som både ivaretar investeringsbehovet, driftskostnadene og tjenestetilbudet, uten innføring av eiendomsskatt.

– Vil ordføreren vurdere å opprette et slikt utvalg, spør Tønnessen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.