– Det er egentlig bare til å riste på hodet av, sier Lars Egil Berg i Ullensaker Senterparti og sikter til at Ullensaker kommune har altfor få sykehjemsplasser innenfor egne grenser. For å kunne gi alle som trenger det nødvendig hjelp, leier derfor kommunen 17 plasser andre steder, noen så langt unna som på Kongsberg.

Les også: Vil stramme inn 28 millioner kroner

VIL PUSSE OPP

Nå vil de rødgrønne plusse på elleve millioner kroner på budsjettet for å drifte 10 nye sykehjemsplasser på Gjestad. Der blir det ledig plass når rehabiliteringsavdelingen flytter til det nye helsehuset vis-à-vis LHL-sykehuset som åpner på Jessheim til sommeren. Samtidig vil de bruke 800.000kroner for å pusse opp og bygge om.

– Hensikten er å øke kapasiteten slik at alle som trenger det får plass i egen kommune, sier Eyvind Schumacher i Ullensaker arbeiderparti.

Les også: Tidlig innsats skal redde økonomien

ØKER SKATTEANSLAGET

De rødgrønnes budsjett har 39,3 millioner kroner mer å rutte med enn forslaget fra rådmannen. Pengene hentes fra 25 millioner kroner i økt skatteanslag og ti millioner kroner fra disposisjonsfond.

– Skatteinngangen er alltid noe høyere enn budsjettert. I tillegg har Ullensaker kommune hatt betydelige overskudd de siste årene. Å øke budsjettrammen med 39.3 millioner kroner er både forsvarlig og realistisk. Vi må bruke pengene på å innbyggerne det tilbudet de trenger, og vi er ikke i en situasjon der vi kan sette mye penger på konto, sier Eyvind Schumacher.

NYE LÆRERSTILLINGER

I de rødgrønnes budsjett ligger også en øking på 17 lærerstillinger. For å få til det har de rødgrønne budsjettert med 11,3 millioner kroner. Det innebærer å stryke rådmannens kuttforslag på 8,4 millioner kroner, og i tillegg øke budsjettet med 2,9 millioner kroner.

– Ullensaker bruker under landsgjennomsnittet på elev i grunnskolen. Vi aksepterer ikke innsparingene i skolen. De ekstra lærerressursene skal styre voksentettheten i skolen og bidra til økt tidlig innsats, sier Lars Egil Berg.

SATSER PÅ KULTURSKOLEN

Også kulturskolen er tilgodesett med to millioner kroner i budsjettforslaget. Pengene skal brukes til å utvide tilbudet til også å inkludere visuell kunst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.