I helgen ble tre hunder skadd av ulv i Nordkisa, Brårud og Eidsvoll. Dette har skapt usikkerhet for elgjaktlagene.

– Vi kommer ikke til å slippe hundene løse. Vi driver vanligvis løshundjakt, men nå velger vi å holde dem i bånd. Det er usikkert om ulven fortsatt kan være i området, og vil ikke utsette hundene våre for fare. Til det er de for mye verdt, både som jaktkamerater og familiemedlemmer, sier Løken.

Jaktlaget består av ni mann og tre hunder. Kvoten er sju elger på det om lag 18.000 mål store jaktterrenget.

AVVENTER

– Vi kommer til å avvente situasjonen for å se om det kan komme noen avklaringer om hvor ulven eventuelt har dratt, så den første tida kommer vi i alle fall ikke til å jakte med løshund. Hundene våre er ikke trent opp til bandhunder, så det blir jo litt spennende hvordan det vi gå, sier Løken.

Han har vært med på elgjakt siden han liten.

– Jeg er født og oppvokst med elgjakt. Både min far og bestefar har vært elgjegere, og gråhund har vi alltid hatt, sier Løken.

Nå er det den sju år gamle gråhunden Banto som skal utfordres som bandhund.

BREMSER JAKTOPPLEVELSEN

Det var hans bestefar som startet Løkens jaktlag, som han selv er jaktleder for nå.

– Dette er første gangen at rovdyrsituasjonen direkte påvirker jakta vår. Situasjonen bremser jo selvsagt litt på jaktopplevelsen, men det blir nok mange flotte naturopplevelser allikevel. Det sosiale rundt jakta er jo også en viktig del, sier han.

Løken jobber som bussjåfør hos Nettbuss, og driver også Svangerud gård, som nå er en del av Vaaler samdrift.

– Jeg har satt av ei ukes ferie til elgjakta. Etter dette blir det bare helger for min del. Jakta er jo noe man etter å ha vært med så mange ser fram til, sier Løken.

LES OGSÅ: Kan bli utvidet elgjakt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.