Vellet består av ildsjeler som mener at bygningen vil bidra til et positivt kulturmiljø og være en sosial møteplass. Ved at vellet får overta Dalheim for en symbolsk sum, alternativt helt vederlagsfritt, så mener de at bygningen vil bli ivaretatt og vedlikeholdt fordi en slik forening vil kunne skaffe økonomiske midler til drift eksternt.

Politikerne, derimot, vil at et vedtak om salg av Dalheim skal avventes til planen for områderegulering av Hurdal sentrum er vedtatt. Om Dalheim skal selges, så skal eiendommen takseres og legges ut for salg i det åpne marked med krav til kjøper med hensyn til formål og bruk.

Fram til det skjer at eiendommen eventuelt overdras til en ny eier, skal kommunen drifte, vedlikeholde og leie ut forsamlingshuset til møter og arrangementer.

Som et alternativ til at drift og utleie av lokaler skjer i kommunal regi, kan kommunen inngå en samarbeidsavtale med en frivillig organisasjon som ivaretar dette. En slik avtale skal i så fall utlyses offentlig og godkjennes av kommunestyret.

Saken skal behandles i kommunestyret onsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.