- Tilrettelegging for detaljhandel er ikke i samsvar med regional plan for areal og transport, Eidsvoll kommuneplan og fylkesdelplan for handel, service og senterstruktur, mener rådmannen.

TRUER MED INNSIGELSE

- Dersom kommunen likevel velger å gå videre med et planforslag som legger til rette for detaljvarehandel, vil fylkesrådmannen vurdere å legge saken fram for fylkesutvalget med forslag om innsigelse, opplyser han.

MATVARER, MØBLER OG JERNVARER

Reaksjonen kommer etter at Plan 1 AS har fremmet forslag om omregulering av 65 dekar mellom E6 og Kolonivegen på Dal.

- Av oversendelsen framgår det at tiltakshaver ønsker å legge til rette for en handelspark med

plasskrevende varer og næringsbebyggelse på minimum 1500 kvadratmeter. Intensjonen er at dette skal utelukke mindre forretninger og gi økt forutsigbarhet for å tiltrekke seg de rette aktørene. Det blir nevnt IKEA, Biltema, Jula og OBS Hypermarked som aktuelle aktører for den planlagte storhandelsparken, påpeker fylkesrådmannen.

Alle disse virksomhetene, bortsett fra IKEA, er allerede etablert på Jessheim. Sist ute var Jula som åpnet forrige uke.

- De aktuelle aktørene for handelsparken kan sies i stor grad å være detaljhandel, og bør fortrinnsvis lokaliseres i Råholt sentrum, for å styrke sentrumsutviklingen, mener fylkesrådmannen.

NEI TIL detaljhandel

Eidsvoll kommune har et mindre området på andre siden av vegen som er regulert til omtrent de samme formålene. Det var der Rema 1000 ønsket å bygge dagligvareforretning, men som kommunen sa nei til.

- Fylkesrådmannen har nok samme mening om begge områdene, mener ordfører John-Erik Vika.

- Men skepsisen gjelder detaljhandel. Vi ønsker heller ikke dagligvarehandel der som kan konkurrere med de etablerte knutepunktene Råholt og Dal.

BARE ÉN AV HØRINGSINSTANSENE

Kommunen tror likevel ikke fylkesrådmannens reaksjon sette en stopper for planene om plasskrevende handel.

- Fylkesrådmannen er én av høringsinstansene i alle planprosesser, påpeker Tonje Valborg Bekkadal Eik som er virksomhetsleder for kommunal forvaltning i Eidsvoll.

- Han uttaler at etablering av besøksintensiv næringsvirksomhet i planområdet vil være i strid med forskriften om rikspolitisk bestemmelse for kjøpesentre, retningslinjene i fylkesdelplan for handel, service og senterstruktur, regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus og nasjonale forventninger til regional og kommunal planlegging, påpeker Bekkadal Eik.

- Vi er helt i startfasen av et planarbeid, og fylkesrådmannens merknader tas med i det videre planarbeidet, kommenterer hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.