Stortinget tvinger fylkene til å danne regioner. En av disse kan bli Akershus, Buskerud og Østfold som blir Viken. Leder Vibeke Limi i Frps fylkestingsgruppe sier til NRK at da kan over 20 prosent av de administrativt ansatte effektiviseres vekk. I dag er det 900 ansatte i sentraladministrasjonene i de tre fylkene.

– Vi har store administrasjoner på kultur, folkehelse, videregående skoler, samferdsel, plan og miljø. Når disse skal bli til én, må det bli overtallighet, sier hun til NRK.

Uklart antall

André Skjelstad (V) i Stortingets kommunalkomité sier at antallet stillinger som skal vekk er uklart.

– Et slikt måltall er det ikke mulig å uttale seg om nå. Nå må vi komme i gang med de prosessene, sier han.

– Dette vil skape uro. Sannsynligheten er stor for at en del vil søke seg bort. Hvis det blir foreslått at 20 prosent av medarbeiderne i sentraladministrasjonen skal miste jobben, så skaper jo det stor uro. Hvilket ord skal jeg bruke, da? Nei, det er katastrofalt, sier Morten Trudeng fra Akademikerne i Akershus fylkeskommune.

Han frykter kompetanseflukt hvis dette går gjennom.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.