På grunn av manglende kapasitet i både Nannestad janitsjarkorps og Skolekorpsene i Nannestad ønsker man nå å samle alle 17.-maitogene til ett stort borgertog i Nannestad sentrum, hvor også russen skal delta. Dette synes ikke FAU ved Maura skole er noen god idé.

SVENSK KORPS

– Dette er barnas dag, og ved å flytte toget bort fra skolen mister man nærheten til den skolen man går på. Vi har helt siden dette kom opp stilt oss kritiske til forslaget. Situasjonen med korpsmangel er ikke ukjent i Norge. Andre har løst dette ved å leie inn eventuelle ledige korps fra et annet sted i Norge, eller fra Sverige. Vi er nå i dialog med et korps fra Sverige, sier Christian Bendz, leder for FAU ved Maura skole, som med 500 elever er den største barneskolen i Nannestad.

Han peker også på at man vil miste inntekter fra arrangementet på skolen.

– Inntektene FAU får på 17. mai betyr mye. Pengene vi får inn går direkte tilbake til skolen, til for eksempel aktiviteter, lekeapparatet og tiltak mot mobbing, sier Bendz.

– KAOS UTEN SIDESTYKKE

Han mener det blir færre som vender tilbake til skolen etter at arrangementet i sentrum er ferdig, og setter også spørsmålstegn ved logistikken.

– Vi har forståelse for at skolekorpset og janitsjaren har en utfordring i forhold til rekruttering, og at man sliter med å komme seg rundt fra skole til skole. Men dette forslaget er for dårlig gjennomtenkt, og informasjonen om endring i planene kommer lovlig sent. Vi ser dette som et forsøk på å få til et stort arrangement i Nannestad sentrum. Vi ser store utfordringer med å flytte store folkemengder, parkeringsutfordringer og logistikk generelt. Det kommer til å et kaos uten sidestykke. Det blir ikke aktuelt for Maura skole å delta i sentrum, men vi ønsker lykke til med arrangementet der, sier Bendz.

RESPEKTERER AVGJØRELSEN

– Vi ønsker å skape et felles arrangement i Nannestad, og går for det vi nå har signalisert, men jeg har respekt for at de ved Maura skole ønsker å beholde det de har skapt. Jeg ønsker dem lykke til videre med planleggingen av årets 17.-maiarrangement. Vi ser også utfordringer knyttet til å samle togene i ett felles tog, men jeg er sikker på at en bredt sammensatt 17.-maikomité vil kunne etablere en oversikt over alle aktuelle problemstillinger, og løse disse fortløpende. Skulle de ombestemme seg i Maura, er de hjertelig velkommen tilbake i fellesarrangementet, sier Ronny Nilsen, kultursjef i Nannestad.

– VI ER POSITIVE TIL FELLES TOG

Werner Arntsen, leder for Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Kringler Slattum skole, opplyser at man der stiller seg bak forslaget om ett felles 17.-maitog i Nannestad sentrum.

– Vi er positive til felles tog i sentrum. Bakgrunnen er jo situasjonen for korpsene, men vi ser også et ett felles arrangement blir med samlende for bygda. Kringler-Slattum er en liten skole, og vi kan heller ikke leie inn korps fra andre steder, sier Arntsen.

Han tror også at de som har tilhørighet til skolen vi reise tilbake dit for å feire nasjonaldagen etter at arrangementet i sentrum er ferdig.

FAU-leder ved Preståsen skole i sentrum, Linn Bjørnstad, ser både negative og positive sider.

– Det er jo fint å samle flere i ett tog, men ser utfordringer for de andre skolene. Vi holder jo til i sentrum. Jeg ser også at det kan bli trangt om parkeringsplassene, sier Bjørnstad.

Ved Eltonåsen skole har man foreløpig ikke tatt stilling til denne saken.

– Vi skal ha møte i FAU neste uke. Da skal vi diskutere hvordan vi skal løse dette. Jeg ser blant annet en utfordring i å få folk til å reise til skolen for å feire videre etter at toget i Nannestad sentrum er ferdig, men uansett satser vi på et kjempeflott arrangement på skolen. Det er nok blandede reaksjoner. Man bryter jo opp en tradisjon, men man må jo også forholde seg til korpssituasjonen, sier Inger Johanne Rognstad, FAU-leder ved Eltonåsen skole.

LES OGSÅ: – Vi som bor i Norge er veldig heldige

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.