Politiet på Romerike opplyste søndag formiddag at politiet bisto brannvesen og viltnemnd med å redde en svane som satt fast i isen ved Nordbytjernet.

Dagen etter kan leder i Viltnemnda, Ole Gunnar Willersrud, fortelle at svanen er flyttet til åpent vann, men at han ikke er kjent med akkurat hvor den ble satt fri. Han påpeker at det uansett vil være til svanens beste om den får være uforstyrret.

– Den ble ikke skadet, men er skaket. Derfor er det best at den får være i fred, sier han.

Mange har fått et forhold til svanene på Jessheim. I sommer skapte den nyankomne svanefamilien på tjernet såpass stor ståhei at Ullensaker kommune satte opp et gjerde for å skjerme redet fra skuelystne.

Det var på forsommeren at to voksne svaner seg til på et rede i vannkanten nedenfor Romerike folkehøgskole. Etter rundt fem uker med ruging klekket eggene i tur og orden, og familien på seks var raskt ute på svømmetrening.

De små grå kyllingene sjarmerte mang en turgåer ved Nordbytjernet, men så fikk idyllen en knekk. En etter en ble svanene færre, og til slutt har altså kun den ene vokst opp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.