Dalheim ligger inne i Hurdal kommunes oversikt over hvilke eiendommer den vil selge. Kommunen har estimert en salgssum på to millioner kroner.

LES OGSÅ: - Vi var 16 år og trøffe i trynet

SOSIALT MØTESTED

Reidar Quande og Oddvar Maack mener at huset fortsatt kan tjene folket som selskapslokale, foreningsvirksomhet for yngre og eldre, kafé et par dager i uka og andre sosiale tiltak.

- Vi hadde møte med kommunen i mai, og signalene var, slik vi tolket det, positive, sier Quande.

Drift og vedlikehold er tenkt gjort på dugnad og med støtte fra forskjellige stiftelser, blant annet Gjensidigestiftelsen.

Initiativ til byggingen av Dalheim kom fra Hurdal Musikklag i 1908. Et fond ble opprettet og forsamlingslokalet ble reist i 1924. I 1974 ble stedet overdratt til kommunen for 1 krone.

POLITISK SAK

Fungerende rådmann, Odd Sverre Buraas, sier at dette må fremmes som en politisk sak, og at han trenger informasjon om foreningen, blant annet om hva formålet er med kjøpet, og framtidsplaner og bruk av huset og eiendommen, og forventinger til pris og hva foreningen forventer av kommunen i forbindelse med drift og bruk at eiendommen.

LES OGSÅ: - Blir ikke en hyggelig sentrum med høyblokker

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.