Kommune har lagt ut forslaget til områderegulering rundt Vilberg til offentlig ettersyn med høringsfrist 10. februar.
Området strekker seg fra nåværende Vilberg skole til og med den nye skoletomta på Tynsåkjordet.
På Tynsåk er det avsatt 47,1 dekar landbruksareal til ny skoletomt. Meningen er at det skal kompenseres med nydyrking.
Det nåværende området for barneskolen er på rundt 20 dekar. Skoleområdet blir foreslått omregulert til boligtomter, med unntak av idrettsplassen som avsettes til lekeplass. I tillegg legges det opp til fortetting med småhusbebyggelse på de nåværende boligtomtene i området.
Områdene rundt Eidsvoll videregående skole, Vilberg ungdomsskole og Vilberg barnehage beholder status som undervisningsområder, og området rundt Eidsvollhallen og kunstgrasbana skal forbeholdes idrett.
I tillegg til arealutnyttelsen, inneholder planen forslag om utbedringer av eksisterende vegnett og vegkryss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.