Selv om kommunen nå har fått inn alle anbud, er entreprenør er ennå ikke valgt.

FORHANDLER MED FLERE TILBYDERE

– Vi forsøker å få ned prisen, og regner med å drive kontraktforhandlinger til i juni. Siden vi skal forhandle med flere, kan jeg ikke gå ut med verken antall tilbydere eller laveste og høyeste bud, kommenterer Reinsberg.

– Det jeg kan si, er at det ikke er noen økonomiske bomber i prosjektet og at skolen blir bygd som planlagt, sier han.

TO TREDELER NYTT

Nye Vilberg ungdomsskole blir bygd der den nåværende ligger.

Prosjektet går ut på å rive grovt sett to tredeler av de nåværende lokalene og bygge nytt, samt rehabilitere de lokalene som blir beholdt.

– Jeg regner med at det blir byggestart til høsten, og skolen skal stå ferdig i løpt av 2019, opplyser Reinsberg.

Opprinnelige planer gikk ut på at skolen skulle være ferdig seint på høsten 2018.

UNDERVISNING I BRAKKER

– Byggetida avhenger av hvilke løsninger som velges, påpeker Reinsberg og viser til at undervisningen skal holdes i gang mens byggingen pågår.

– Det blir kortest byggetid dersom man velger å rive alt på én gang, men da må alle elevene over i brakker, og da blir det svært lite uteområde igjen, påpeker han.

En annen løsning er å rive lokalene etappevis. Da blir det mindre behov for å drive undervisning i brakker, men byggetida blir lengre.

– Valg av løsning må gjøre si samarbeid med entreprenøren som får byggeoppdraget, mener Steinar Reinsberg.

STOR NOK DE NESTE 14–15 ÅREN

Vilberg ungdomsskole har i dag rundt regnet 350 elever. Den nye skolen får kapasitet til 540 elever. Ut fra dagens prognoser skal skolen da være stor nok til i 2031, og nybygget gir muligheter til ytterligere utvidelse.

VEL 200 MILLIONER KRONER

Fornyingen av Vilberg ungdomsskole er kalkulert til å koste rundt 190 millioner kroner pluss inventar.

Hva tilbudene fra entreprenørene går ut på, er altså ikke kjent.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.