Hvert år arrangerer Steinerskolen Eidsvoll en uke med vinterlek før vinterferien. I tidligere år har skolen vært nødt til å finne på alternative aktiviteter på grunn av manglende snø. Det har ikke vært noe problem i år, og ungene har vært veldig fornøyde.

– De var kjempeblide, men det er de jo hele tiden da, ler Kaia Jenseth, lærer og pedagogisk sekretær på Steinerskolen.

Dagene er fylt med aktiviteter på tvers av klassetrinnene. Hele uken avsluttes med et karneval, der elevene kler seg ut etter hva de lærer om i undervisningen på de forskjellige trinnene.

En hel uke med snø

Uka startet på mandag, med skøyter – her var det hinderløype, bandy og islek for barnetrinnet. Samtidig forberedte sjuende og åttende trinn akebakken med hopp og tilleggsløyper til neste dag.

Tirsdag var barnetrinnet i akebakken, mens sjuende og åttende tok over skøytebanen. Onsdag var den store skidagen. Finstad sportsklubb hadde preparert flotte skiløyper til barna.

– Det er veldig bra at Finstad sportsklubb gjør så mye for oss, sier Jenseth.

I skogen var det lunt og stille, mens det blåste surt for dem som valgte å gå 10-kilometeren på jordet.

Skihopp og slalåm

Etter skidagen var det skihopp, men også selvfølgelig grilling på rasteplassen.

Men vinterlekene var fortsatt ikke over for elevene på Steinerskolen. Torsdag dro hele skolen til Hurdal skisenter.

– Det ble en fin dag i bakken med slalåmski og snøbrett, og noen valgte å ake i barnebakken, sier Jenseth.

Karneval

Avslutningen på uka ble holdt innendørs, med karneval. Elevene kledde seg ut etter pensum, og ble underholdt av niende og tiende klasse. De hadde forberedt et talent-show med humoristiske musikalske innslag.

Så var det dansestopp, polonese og limbo, piñata og katta i sekken. Piñataen var fylt med tre kilo twist, så det var en hyggelig avslutning på uka.

– Det er fint med karneval rett før ferien, for barna blir ganske høye, så da får de ferien til å lande på, sier Jenseth humoristisk.

Fakta om Steinerskolen Eidsvoll

  • 10-årig grunnskole som bygger på pedagogiske ideer utviklet av Rudolf Steiner.
  • Skolen startet opp i 2002, og fra høsten 2007 har den hatt tilbud til elever fra 1. til 10. klasse.
  • Det er en liten skole med ca. 60 elever som kommer fra hele Øvre Romerike
  • Høsten 2016 flyttet Steinerskolen inn i gamle Finstad skole som skolen i kjøpte i 2017.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.