– Vi synes det er morsomt å vise ting som er brukt på gården. Det er blitt samlet mange ting på stabburet i mange år, men nå har vi ryddet og lagd en utstilling for andre interesserte. Det er nok mange ting her som er brukt av våre tippoldeforeldre, kanskje, sier Nora.

De har også fått hjelp til å lage museet av kusinene Julie (11) og Elise Heiberg (13), som bor i Nes.

GRUPPER

Inne i stabburet har de gruppert gjenstandene, og man finner avdelinger for både jordbearbeidingsredskaper, høyredskaper klær, husholdning, ski, melkeproduksjon, hesteutstyr og naturfag. I tillegg er det mange andre interessante gjenstander.

I klesavdelingen henger det blant annet sjaketter.

– Sjakettene har vår oldefar brukt, sier Nora.

I samlingen står det blant annet en såmaskin, lagd i USA i 1919, og en spisslede med ukjent alder. I spissleden ligger det også en fotvarmer.

– Disse er det også ekstra moro å ha, sier Johannes.

De historieinteresserte barna forteller at de har jobbet mye for å få til museet.

– Vi har nok holdt på i et par års tid for å få det slik det er i dag. Det er viktig for oss at det ser ordentlig ut for gjestene våre. Det har vært mye tørking av støv, støvsuging og rydding, sier Nora.

VIL STØTTE KREFTFORENINGEN

På plass er også mye forskjellig hesteutstyr, blant annet arbeidsseletøy.

Det er også mange forskjellige økser og sager

– Vi tar litt i inngangspenger, og så selger vi av og til kaffe, vafler og saft. Noe av inntektene kommer vi nok til å gi til Kreftforeningen. Farfaren vår hadde kreft, forteller Nora.

Nå håper de at flere vil besøke museet.

– Det er bare å komme innom. Vi har åpent stort sett hver dag, sier Johannes.

De har lært seg mye om de forskjellige gjenstandene, som de formidler til gjestene.

– Det er interessant å lære om ting man brukte i gamle dager, sier Nora.

LES OGSÅ: GAMLE GLIMT: Det var slik man tresket korn på små bruk i gamle dager

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.