• MATCHVINNER. Nicolay Solberg ble byttet inn og scoret det avgjørende målet i møtet med hans tidligere klubb. (Arkivfoto).

Ull/Kisa ble ydmyket under rundens hovedkamp forrige tirsdag mot Bodø/Glimt. En uke senere fikk Kisa sjansen til å rette opp inntrykket under ny hovedkamp. Og borte mot tradisjonsrike Fredrikstad, på riksdekkende TV – viste Jessheim-klubben seg fra en helt annen side.

Motstanderen hadde ikke hadde tapt hjemme siden 7. mai, men takket være to corner-scoringer måtte de se seg slått av Ull/Kisa som fikk sin oppreisning.

Nicolay Solbergs 2–0 scoring viste seg å bli avgjørende da Fredrikstad reduserte til sluttresultatet 2–1 på overtid i en kamp hvor Kisa ellers hadde god kontroll.

– Det er gøy å komme inn og avgjøre kampen. Det er godt for egen og lagets selvtillit, sier Solberg til Eurosport etter kampen.  

DOMINERTE

Begge lag hadde store sjanser innledningsvis. Fredrikstad hadde allerede prøvd seg med et skummelt skudd da Andreas Aalbu flikket en klarering videre inn i bakrom på motsatt ende av banen. Niklas Sandberg stormet mot mål, men keeper fikk hånda bak det lave skuddet.

Så tapte Kisas Emmanuel Troudart en duell om en lang ball som spratt langt inn i 16-meteren, men etter at Stefan Hagerup reddet første forsøk fra fem meters hold, ble returen lobbet over både den utspilte keeperen og tverrliggeren.

Etter 26 minutter tok Kisa ledelsen. Stopper Troudart, som var involvert i mange baklengsmål i forrige kamp, revansjerte seg da han møtte et hjørnespark helt bakerst i feltet. Fra nesten død vinkel nikket han inn kampens første mål.

STOR KONTRINGSVILJE

Ull/Kisa fikk rom å spille på og utnyttet dette til å få fart på kontringene sine. Venstreback Walstad fosset framover etter halvtimen og fant Sandberg som på første berøring dunket ballen via krysset og ut.

Fem minutter før pause var Kisa igjen nære å øke ledelsen. Venstrekant Ole Kristian Langås slo et innlegg helt over på motsatt side av 16-meteren hvor Kristoffer Ødemarksbakken kom snikende. Maura-mannen la ballen til rette med ei skuddfinte, men en forsvarer kastet kroppen mellom ballen og mål da skuddet kom.

– Vi gjør det vi var enige om på forhånd. Vi visste de ville slå langt og at vi kunne kontre, og jeg synes vi kontret dem i senk og burde ledet med både to og tre, sier trener Vegard Skogheim til Eurosport etter kampen.

Etter pause fikk treneren se mer av det samme. Ole Kristian Langås kom seg rundt på venstre før angrepet endte med at høyreback Mats-Andre Kaland fikk skyte et volleyskudd rett på keeper. Rett etter la Ødemarksbakken ut på et dribleraid fra midtbanestreken, og fra 16-meteren sendte han keeper ut i full strekk. Hjemmelaget klarte å holde ballen i laget over lengre perioder enn i førsteomgang, men uten at Kisa-forsvaret ble satt på store prøver.

IDENTISK SCORING

Et kvarter før slutt økte Kisa ledelsen, og scoringen kom på samme vis som den første. Sandberg slo en ny corner bak i feltet, og Nicolay Solberg, som kun hadde vært på banen i et par minutter, vant duellen og headet inn 2–0 mot sin tidligere klubb.

– Vi hadde sett på video at de slipper inn mange mål på bakre stolpe, sier trener Vegard Skogheim i tv-intervjuet med Eurosport etter kampslutt.

Etter det første av tre overtidsminutter var det Fredrikstad sin tur til å score på corner, men Kisa fikk pumpet unna de siste desperate oppspillene slik at de kunne ta alle tre poengene hjem til Jessheim.

Dermed har Kisa fire poengs luke til første utfordrer om 6.-plassen som gir kvalikspill til eliteserien.

– Det var litt stillestående i andreomgang, og vi fikk det ikke helt til å funke like bra, men vi er det beste laget her og skal være fornøyde, sier Skogheim.

KAMPFAKTA

Fredrikstad - Ull/Kisa 1-2 (0-1)

Fredrikstad stadion, 3472 tilskuere

MÅL

0-1 27. min.: Emmanuel Troudart

0-2 76. min.: Nicolay Solberg

1-2 90. min.: Ulrik Flo

Gule kort: Mislav Leko, Ulrik Flo, Fredrikstad.

Dommer: Sivert Øksnes Amland, Kringlebotn IL

Ull/Kisa (4-3-3): Stefan Hagerup - Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Espen Garnås, Nikolas Walstad - Sverre Torp, Christian Aas, Niklas Sandberg (Truls Jørstad fra 86.) - Kristoffer Ødemarksbakken, Andreas Aalbu, Ole Kristian Langås (Nicolay Solberg fra 73.)

LES OGSÅ: Håper å kunne åpne den nye utstyrsbanken i løpet av året

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.