Ull/Kisa mot Bodø/Glimt var rundens hovedkamp i OBOS-ligaen, hvilket innebærer at den ble spilt på en egen dag, sendt på riksdekkende TV med en storstilt flerkameraproduksjon, og på et klokkeslett der Jessheim stadion er badet i flomlys fra første spark på ballen. Alles øyne var på Jessheim-klubben. Med en opprykksjagende serieleder på besøk hadde også Ull/Kisa alt å spille for i sin jakt på kvalikplass. Slik så det ikke ut. 

RUNDSPILT

Kampen var avgjort omtrent før den var ordentlig i gang. Før det var spilt fem minutter lå hjemmelaget under med to mål. Etter halvtimen var bortelagets ledelse doblet, og til pause sto det 0–5 på resultattavla.

– Vi ødelegger for oss selv etter den førsteomgangen. Det er flaut og pinlig å gå til pause med fem i sekken. Det er første gang jeg har opplevd det i A-lagssammenheng. Vi gjør stikk motsatt av hva vi har pratet om på taktikktavla hele uka, sier Ull/Kisa-kaptein Truls Jørstad.

Det hele begynte med at Glimts Kristian Opseth snek seg mellom Kisa-forsvarerne i feltet og fikk sklidd et innlegg i mål fra utsiden av femmeteren. Samme mann doblet ledelsen på en retur etter at Kisa-keeper Stefan Hagerup avverget en alene med keepersituasjon. Gjestenes kaptein Trond Olsen fikk stå alene foran mål og styre et innlegg i nettet, før Amor Layouni løp fra hele Kisa-forsvaret og overlistet Hagerup fra 16-meteren.

Ydmykelsen ble komplett da Opseth plukket opp en løs ball i feltet og satte inn gjestenes femte scoring før kampen var halvspilt. 

TRØSTEMÅL

Det var selvfølgelig aldri noen tvil om hvor poengene skulle gå, og andreomgangen ble for en transportetappe å regne, men Kisa pyntet uansett på resultatet gjennom to scoringer av innbytter Andreas Aalbu på tampen. Angriperen var først på innlegg fra Nicolay Solberg og Mats-Andre Kaland. 

– Vi skal ha litt skryt for at vi hever oss i andreomgang og ikke kollapser helt, for det kunne blitt mer. Vi ble enige i pausen om at vi skulle gå ut og fullføre og det gjør vi greit, men det sier seg jo selv at førsteomgangen ødelegger kampen, sier Jørstad.

BEKLAGER

Kapteinen synes det er vanskelig å sette fingeren på hva som går galt. Jørstad føler de har hatt en god treningsuke og hadde en god inngang til kampen – likevel gikk det fullstendig skeis.

– Det er bare å beklage til alle som har et Kisa-hjerte, sier Jørstad.

Første mulighet til å reise seg er førstkommende tirsdag, borte mot Fredrikstad. 

KAMPFAKTA

Ull/Kisa – Bodø/Glimt 2-5 (0-5)

Jessheim stadion

MÅL

0-1. 3. min.: Kristian Opseth

0-2. 5. min.: Kristian Opseth

0-3. 24. min.: Trond Olsen

0-4. 30. min.: Amor Layouni

0-5 36. min.: Kristian Fardal Opseth

1-5. 80. min.: Andreas Aalbu

2-5. 90. min.: Andreas Aalbu

Gule kort: Amor Layoni, Bodø/Glimt. Magnus Grødem, Ull/Kisa.

Ull/Kisa (4-3-3): Stefan Hagerup – Mats-Andre Kaland, Emmanuel Troudart, Espen Garnås, Jan Tore Amundsen (Nikolas Walstad fra 74.) – Niklas Sandberg, Truls Jørstad, Sverre Torp – Magnus Grødem (Nicolay Solberg fra 57.), Ole Kristian Langås – Kristoffer Ødemarksbakken

LES OGSÅ: Kunstgresset ved Skogmo er ferdig

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.